Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ: 100 ευρώ μικτά η εκλογική αποζημίωση


Η ΚΥΑ των αρμόδιων υπουργείων για τις εκλογές έφθασε σήμερα στο Δήμο Βόλου, «ανακουφίζοντας» μεν τη Δημοτική Αρχή για τον αριθμό των υπαλλήλων, μειώνοντας ωστόσο σε δραματικά επίπεδα το εκλογικό επίδομα.
Συγκεκριμένα, για το Δήμο Βόλου θ’ απασχοληθούν 301 άτομα για τις ανάγκες 202 εκλογικών τμημάτων, ωστόσο η εκλογική αποζημίωση ορίστηκε στα 100 ευρώ μικτά.
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ από την πλευρά της καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι, η έκδοση της Υπουργικής Απόφασης τρεις ημέρες πριν τις εκλογές συνιστά επικίνδυνη πολιτική μεθόδευση και για τα όποια προβλήματα παρουσιαστούν στην εκλογική διαδικασία θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνη.
Όπως αναφέρει, «ευθύνες θα έχουν και οι Αιρετοί, που επέλεξαν το ρόλο του «θεατή» στο κυβερνητικό έργο των σκοπιμοτήτων και του παραλόγου με την εκλογική αποζημίωση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Με δεδομένη τη βούληση των υπαλλήλων να εκφράσουν οι πολίτες το εκλογικό τους δικαίωμα, η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δηλώνει ότι θα εργασθεί για την εκλογική διαδικασία μόνο ο αριθμός των εργαζομένων που προβλέπει η Υπουργική Απόφαση ανά Δήμο και κανείς άλλος. Δεν πρόκειται να δεχθούμε να απασχοληθούν εργαζόμενοι είτε με ρεπό είτε με υπερωρίες και η εκλογική δαπάνη που βαραίνει το κράτος να μετακυλιστεί στους ήδη υπερχρεωμένους Δήμους».

dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου