Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Kαλλιέργεια Goji Berries - Γκότζι μπέρι



Οι πληροφορίες που θα διαβάσετε παρακάτω είναι από την μέχρι τώρα σύντομη απασχόλησή μας με τα φυτά Goji, καθώς και απ ’όσα διαβάσαμε στο διαδίκτυο από διάφορες πηγές.
 Φυτέψαμε  από λίγα φυτά σε διάφορα μέρη, με διαφορετικά χώματα και  συνθήκες,  παρατηρούμε και καταγράφουμε την ανάπτυξη των φυτών. Επικοινωνούμε με τους πελάτες μας από όλες της περιοχές της Ελλάδας και συλλέγουμε πληροφορίες.  
Τα μέχρι τώρα στοιχεία μας λένε ότι τα Goji Berries μπορούν να καλλιεργηθούν στη χώρα μας, καθώς οι κλιματολογικές μας συνθήκες  συμφωνούν με τις απαιτήσεις του φυτού. Πολλοί είναι μάλιστα εκείνοι που πιστεύουν ότι τα δικά μας Goji Berries θα είναι ποιοτικά καλύτερα από τα κινέζικα λόγω του ιδιαίτερου κλίματος της Ελλάδας.  Τα φυτά δείχνουν  να αναπτύσσονται καλά σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας, ορεινές, πεδινές και παραθαλάσσιες.  Είναι γενικά πολύ «σκληρά» φυτά στις αντίξοες καιρικές συνθήκες και μεγάλης αντοχής στη  ξηρασία. Βέβαια το καλοκαίρι, με τις μεγάλες θερμοκρασίες χρειάζεται λίγο πότισμα παραπάνω λόγω του ότι βρίσκεται σε περίοδο παραγωγής. Όταν ποτίζουμε πρέπει πάντα να λαμβάνουμε υπόψη μας την σύσταση του χώματος στο οποίο είναι φυτεμένα τα φυτά, καθώς και τις καιρικές συνθήκες (ανομβρία, καύσωνας κλπ.)
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου