Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

ΒΟΛΟΣ: Ορκίστηκε ο νέος Δήμαρχος Βόλου Αχ. ΜΠΕΟΣ



Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι η τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου Βόλου, κ. Αχ. Μπέου, του νέου δημοτικού συμβουλίου και των συμβούλων δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων, ενώ ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος κατήγγειλε ότι ο Δήμαρχος πριν μπούνε στην αίθουσα του επιτέθηκε φραστικά. Την ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής και τον αγιασμό για τη νέα θητεία τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.
Στην τελετή παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλος, η Βουλευτής Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρ. Χρυσοβελώνη καθώς επίσης Στρατιωτικές κι Αστυνομικές Αρχές του Νομού.
Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος ευχήθηκε να αξιώσει ο Θεός να σφραγίσει με την παρουσία του και ο κ. Μπέος κι όλο το Δημοτικό Συμβούλιο αυτά τα πέντε χρόνια θετικά κι όπως δήλωσε «θα είμαστε δίπλα σας σε κάθε προσπάθεια που θα έχει να κάνει για το κοινωνικό έργο της αλληλεγγύης, θα είμαστε συνεργοί στο καλό για τον οποιοδήποτε κάτοικο. Γιατί πιστεύουμε ακλόνητα ότι ακρογωνιαίος λίθος για την πρόοδο, την ευημερία και την επανάκαμψη, είναι η ενότητα και η συνοχή του λαού μας».
Λαμβάνοντας το λόγο ο νέος Δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, τους διαβεβαίωσε ότι δε θα προδώσει ο ίδιος και η ομάδα του την βούληση του Βολιώτη και της Βολιώτισσας. Όπως δήλωσε «Έχουμε στόχο το 2019 να μας κάνετε πάλι την τιμή να είμαστε σε αυτή την αίθουσα, όχι γιατί είναι επιθυμία μας, που είναι, αλλά γιατί ο κόσμος είναι ο κριτής και δε θα μας αφήσει να φύγουμε. Σήμερα είναι μια μέρα για τους περισσότερους από εμάς πρωτόγνωρη κι αυτό είναι η διαφορά από τις άλλες Δ.Α. Πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι βιώνουμε την εμπειρία για πρώτη φορά. Είναι μεγάλη χαρά και μεγάλη ευθύνη και θα προσπαθήσουμε να αφήσουμε όλες τις αγκυλώσεις, πολιτικές σκοπιμότητες και τα κατάλοιπα στο παρελθόν κι όλοι να κοιτάξουμε την πόλη μας. Δεν μας χωρίζει τίποτα και θέλω να πιστεύω και η αντιπολίτευση δε θα έχουνε πολιτικές σκοπιμότητες απλώνω το χέρι σε όλους για συνεργασία. Θα κάνουμε κατάθεση ψυχής».
Στη συνέχεια, ακολούθησε η υπογραφή του πρακτικού της ορκωμοσίας, ενώ οι σύμβουλοι των Δρόμων Συνεργασίας και της Λαϊκής Συσπείρωσης έδωσαν πολιτικό όρκο.

Απ. Νάνος «Μας προϋπάντησε με βωμολοχία και χυδαίο τρόπο»
Στο μεταξύ ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος, κατήγγειλε ότι ο νέος Δήμαρχος, του επιτέθηκε φραστικά, την ώρα που έμπαινε στο Δημαρχείο. Όπως δήλωσε «Εμείς στεκόμαστε στα προβλήματα. Τα προβλήματα οξύνονται διαρκώς στο Δήμο και για τους υπαλλήλους και για τις λαϊκές οικογένειες της πόλης και με αυτή τη έννοια εξαρτάται τι στάση θα πάρει η Δημοτική Αρχή απέναντι στα προβλήματα αυτά. Και τα προβλήματα δε λύνονται ούτε με φιέστες ούτε με βωμολοχίες. Γίνονται με ουσιαστική δουλειά και πολιτική θέληση. Εμείς έχουμε πάρει θέση κι έτσι θα συνεχίζουμε να πορευόμαστε.
Σήμερα τα προβλήματα που ταλανίζουν είναι οι παιδικοί σταθμοί, η λειψυδρία, η συντήρηση των σχολείων και η ανεργία. Αυτές οι πολιτικές χρειάζονται αντιπαράθεση και πολιτική που δεν μπορεί να συνταυτίζεται με τη πολιτική της συγκυβέρνησης και της Ε.Ε. και η Δημοτική Αρχή πορεύεται σε αυτή την πορεία. Εμείς θα στεκόμαστε και θα παλεύουμε και καλούμε τους εργαζόμενους να ξεσηκωθούν για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα. Για την συνεργασία που είπε ο κ. Μπέος φάνηκε πως μας προϋπάντησε με βωμολοχία και χυδαίο τρόπο με το που μπήκα στο Δημαρχείο. Και εμένα και τον άλλο Δημοτικό Σύμβουλο».

Δήλωση Μαργ. Πατσιαντά
Η παράταξή μας θεωρεί την τελετή ορκωμοσίας ανάληψη ευθύνης, σύμφωνα με τους δημοκρατικούς κανόνες και τη θέληση του λαού του Δήμου Βόλου. Είναι μια διοικητική πράξη που δεν έχει καμία σχέση με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των πολιτών.  Σεβόμαστε απόλυτα το θρησκευτικό συναίσθημα και συνείδηση των πολιτών, όπως και το δικαίωμα της ανεξιθρησκείας και τους δημοκρατικούς κανόνες.
Ο τρόπος ορκωμοσίας δεν είναι δηλωτικός των θρησκευτικών πεποιθήσεων, αλλά δέσμευση απέναντι στους πολίτες και τους δημοκρατικούς θεσμούς. Τέλος, θεωρούμε ότι ο πολιτικός όρκος δεν δηλώνει προσχώρηση σε κάποιο θρησκευτικό δόγμα, αλλά την άποψη ότι το εκκλησιαστικό τυπικό δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε πολιτειακές διαδικασίες.

dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου