Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

ΔΗΜΟΣ ΔΟΜΟΚΟΥ: Δελτίο Τύπου για την παρουσίαση της τραγωδίας "Αντιγόνη", του Σοφοκλή.



Με μεγάλη επιτυχία δόθηκε η τραγωδία
“Αντιγόνη” του Σοφοκλή στο Κάστρο του Δομοκού
Την Κυριακή 27 Ιουλίου 2014, στις 9.30 το βράδυ, παρουσιάστηκε στο Κάστρο του Δομοκού η τραγωδία του Σοφοκλή “Αντιγόνη” από τον Οργανισμό Ελληνικού Θεάτρου “Αιχμή”. Η παράσταση σκόρπισε συγκίνηση στους, περί τους χίλιους, θεατές όλων των ηλικιών, ενώ μεγάλος ήταν ο αριθμός αυτών που για πρώτη φορά έβλεπαν το είδος αυτό του θεάτρου, της τραγωδίας. Στον υποβλητικό χώρο του Κάστρου του Δομοκού οι συντελεστές της παράστασης «έδεσαν» τον ιστορικό χρόνο της “Αντιγόνης” με τον ρυθμό των διαχρονικών και πανανθρώπινων αξιών που η ελληνική σκέψη μέσω του Σοφοκλή καθόρισε εσαεί.  
Οι συντελεστές της παράστασης: Μετάφραση: Κώστας Πολιτόπουλος, Σκηνοθεσία: Γιάννης Νικολαΐδης, Μουσική: Σταμάτης Παπαδάκης, Σκηνικά: Μιχάλης Αγγελάκης, Κοστούμια: Όλγα Σχοινά, Φωτισμοί: Στέφανος Κομιανός, Βοηθός σκηνοθέτη: Σπύρος Κωνσταντούλας. Διανομή: ΑΝΤΙΓΟΝΗ: Φωτεινή Φιλοσόφου, ΚΡΕΩΝ: Γιάννης Νικολαϊδης, ΦΥΛΑΚΑΣ: Τάσος Πολιτόπουλος, ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ: Γιώργος Γεωργίου, ΙΣΜΗΝΗ: Μαριέτα Αντιβάση, ΑΙΜΩΝ: Βασίλης Ασημακόπουλος, ΕΥΡΙΔΙΚΗ: Κοραλία Ροδίτη, ΕΞΑΓΓΕΛΟΣ: Ιωακείμ Κάσδαγλης, ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ: Χρήστος Κανέλλης, ΧΟΡΟΣ: Γ. Γεωργίου, Τ. Πολιτόπουλος, Β. Ασημακόπουλος, Μ. Αντιβάση, Ιωακείμ Κάσδαγλης, Γιώργος Χουσάκος και Χ. Κανέλλης.
Την παράσταση προλόγισαν ο πρόεδρος του Αθλητικού & Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δομοκού, σκηνοθέτης – ηθοποιός κ. Ιωάννης Τράντας και η φιλόλογος και μέλος του Δ.Σ του Οργανισμού, κ. Φιλίτσα Παπασταθοπούλου - Γιακοβή.
Η επόμενη πολιτιστική δράση προσδιορίζεται για την Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014 με αφιέρωμα στην ποίηση του Γιάννη Ρίτσου και ειδικά στον «Αίαντα», από την συλλογή του ποιητή «Τέταρτη Διάσταση».
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου