Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

«Θρύλος» γίνεται ο Sentra FM



Ανερχόμενη και απρόβλεπτη δύναμη στα μηντιακά πράγματα της χώρας αποδεικνύεται οΓιάννης Κουρτάκης. Ο δραστήριος δημοσιογράφος που θήτευσε σε αρκετές αποκαλυπτικές εφημερίδες και έγραψε το δικό του success story στη δημοσιογραφία, κάθεται ήδη σε περίοπτη θέση στο πάνθεον των εκδοτών, χωρίς τα βάρη και τα χρέη των ομολόγων του σε άλλους εκδοτικούς οργανισμούς.

Πριν από χρόνια, αν διέρρεε μια είδηση που θα αφορούσε σε συζητήσεις μεταξύ του μεγαλοεκδότη Φώτη Μπόμπολα και του Γιάννη Κουρτάκη για την αγορά κάποιου μέσου της Πήγασος από τον νεόκοπο εκδότη, όλοι σχεδόν θα πίστευαν ότι πρόκειται για ένα σύντομο ανέκδοτο. Όμως η στιγμή αυτή ήρθε.

 Οι δύο πλευρές,  συμφώνησαν, όπως όλα δείχνουν, στην άμεση μεταβίβαση του ραδιοσταθμού Sentra FM που πιθανόν σε δεύτερο χρόνο να αναβαπτιστεί σε «Θρύλο FM».

Ενώ αναμένεται η ολοκλήρωση της πώλησης πληροφορίες αναφέρουν ότι το τίμημα κυμαίνεται περί τα 2 εκατ. ευρώ έναντι 3,5-4 εκατ. ευρώ που είχε καταβάλει ο Φώτης Μπόμπολας προ ετών για να αποκτήσει τη συχνότητα από τον Νίκο Μαστοράκη (Gold FM). Η απόκτηση του Sentra FM από το συγκρότημα των “Παραπολιτικών” σημαίνει και την εγκατάλειψη του σχεδίου συνεργασίας με το Δημήτρη Ρίζο στον Παρέα FM.
Ο Kρητικός δημοσιογράφος και μιντιάρχης και επιστήθιος φίλος του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη «επιστρατεύει» τους πλέον έμπειρους από το χώρο των εφημερίδων, του διαδικτύου αλλά και της ραδιοτηλεόρασης προκειμένου να στελεχώσει τον ανερχόμενο όμιλό του. Αυτό έκανε άλλωστε τόσο με την εφημερίδα «Παραπολιτικά» προ 18 μηνών περίπου και του ομώνυμου σάιτ, όσο και με τον ομώνυμο ραδιοσταθμό την υψηλή εποπτεία του οποίου έχει ο Νίκος Σίμος. 

Το πρόγραμμα του σταθμού έχει εικοσιτετράωρη ροή, ενώ τα στούντιο βρίσκονται στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας Παραπολιτικά, στην οδό Ιάσωνος στον Πειραιά. Σύμφωνα με πληροφορίες ο «Sentra 103.3», αμέσως μετά το τέλος του Mundial, περνάει από την εταιρεία «N.S.P. Radio A.E.» που εκδίδει και την εφημερίδα «Goal News», στη διαχείριση της «Παρά Ένα Α.Ε.» που εκδίδει τα Παραπολιτικά και λειτουργεί τον «Παραπολιτικά 90.1». Στη συμφωνία ωστόσο δεν φαίνεται να περιλαμβάνεται η αθλητική εφημερίδα. Ο Sentra θα παραμείνει, αρχικώς τουλάχιστον, ένα αμιγώς αθλητικό ραδιόφωνο. Εντός των ημερών ο «Sentra 103.3» θα μετακομίσει από τα στούντιο της Μεταμόρφωσης στον τέταρτο όροφο του κτιρίου στην Ιάσωνος στον Πειραιά. Το θέμα είναι πλέον πόσοι από το δυναμικό του σταθμού θα συνεχίσουν και υπό την νέα του διοίκηση.

Υπενθυμίζουμε, η συντριπτική πλειονότητα των δημοσιογράφων, συμπεριλαμβανομένου και του διευθυντή του σταθμού Βαγγέλη Μπραουδάκη, εργάζεται ταυτόχρονα και στην «Goal News. Το δε site www.sentragoal.gr μοιράζεται εξίσου και από κοινού με την εφημερίδα του ομίλου Μπόμπολα. Ο «Sentra 103.3» είναι το ένα από τα δύο εναπομείναντα αθλητικά ραδιόφωνα της Αθήνας, μετά το λουκέτο στην ΕΡΤ και την ΕΡΑ Σπορ. Τους τελευταίους μήνες, ο σταθμός ενισχύθηκε με μεταγραφές όπως του Δημήτρη Κωνσταντινίδη και τουΣτράτου Σεφτελή.

dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου