Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2014: Πού πέφτουν και πού ανεβαίνουν οι βάσεις εισαγωγής - Αναλυτικοί πίνακες



ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΤΣΙΚΑ

Η εκτόξευση του αριθμού των υποψηφίων που έγραψαν 18-20 και η γενική βελτίωση των βαθμολογιών φέρνουν σημαντική άνοδο των βάσεων και καθιστούν τις «περιζήτητες» σχολές, ειδικά του Λεκανοπεδίου, ακόμη πιο δυσθεώρητες.
Οι βαθμολογικές επιδόσεις των φετινών υποψηφίων, όπως αναλύονται μέσα από τα στατιστικά στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, έχουν δύο βασικά χαρακτηριστικά: Πρώτον, ο αριθμός των αριστούχων είναι μεγαλύτερος αριθμητικά από πέρσι κατά 2.777 άτομα! Δεύτερον, ο αριθμός των υποψηφίων με βαθμολογία πάνω από τη βάση είναι μεγαλύτερος από πέρσι κατά 2.095 άτομα.
Τα στοιχεία αυτά, σε συνδυασμό με τις συνολικές θέσεις εισακτέων (πάντα σε σύγκριση με πέρσι), φανερώνουν ότι αφενός τα τμήματα των πέντε Επιστημονικών Πεδίων στην πλειονότητά τους θα ανεβάσουν τις βάσεις εισαγωγής, αφετέρου τα υψηλόβαθμα (πάνω από 17.500 μόρια) και περιζήτητα τμήματα του Λεκανοπεδίου και της Θεσσαλονίκης θα είναι πολύ (έως… πάρα πολύ) απαιτητικότερα από πέρσι στο άνοιγμα της εισόδου τους στους υποψηφίους.
Διαβάστε τη συνέχεια με τους αναλυτικούς πίνακες με την εκτίμηση των βάσεων εισαγωγής στις σχολές ΕΔΩ


Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr/arthron/%CF%80%CE%BF%CF%8D-
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου