Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Τό'πε και τόκανε το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Φθιώτιδας, διέκοψε τα μαθητικά δρομολόγια


Δεν πήγαν σχεδόν οι μισοί μαθητές στα σχολεία της Φθιώτιδας σήμερα Τετάρτη, ιδιαίτερα των δημοτικών σχολείων, καθώς το υπεραστικό ΚΤΕΛ Φθιώτιδας και τα ταξί αποφάσισαν να απέχουν από τα μαθητικά δρομολόγια καθώς δεν έχουν πληρωθεί ακόμη αυτά που τους οφείλονται από το 2011.
Ανακοίνωσαν από μέρες την απόφασή τους και μάλιστα ήταν ανένδοτοι μιας και εμπαίζονται πολύ καιρό για το πότε θα πάρουν τα χρήματα τους, αφού όπως είπαν όχι μόνο δεν έχουν να βάλουν πετρέλαιο για να πληρώσουν αυτό από την τσέπη τους αλλά και η εταιρεία με την οποία συνεργάζονται αρνήθηκε να τους δώσει καύσιμα αν δεν πληρωθεί με μετρητά. Φαίνεται ότι η υπομονή έχει εξαντληθεί από όλες τις πλευρές. Η περιφέρεια από την πλευρά της δηλώνει πως είναι θέμα του αρμόδιου υπουργείου, αφού τα χρήματα υπάρχουν, όμως χρειάζεται μία ακόμη νομοθετική ρύθμιση για να γίνει, προκειμένου να εγκριθεί η εκταμίευση.
Σε αρκετούς λοιπόν δήμους της Φθιώτιδας, όπου δεν υπήρχαν άλλα τακτικά δρομολόγια οι γονείς δεν μπόρεσαν να στείλουν σήμερα στο σχολείο τα παιδιά τους. Το θέμα δημιούργησε μεγάλη αναστάτωση το πρωί και αρκετοί διευθυντές τηλεφωνούσαν στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση για να δηλώσουν την μεγάλη απουσία μαθητών που παρατηρήθηκε στις τάξεις.
Όπου υπήρχαν τακτικά δρομολόγια του ΚΤΕΛ τα παιδιά πλήρωσαν το μισό εισιτήριο και πήγανε στο σχολείο, στις άλλες περιπτώσεις λύση δεν βρέθηκε. Κάποιοι δήμαρχοι προσπαθούν να βρους δικές τους λύσεις, όπως για παράδειγμα ο δήμος Λοκρών που ο δήμαρχος Ν.Λιόλιος χθες προσπάθησε να περάσει στο δημοτικό συμβούλιο την πρόταση του για να δωθούν στους οδηγούς κάποια χρήματα του δήμου και μόλις αυτοί πληρωθούν να τα επιστρέψουν στην δημοτική αρχή, πρόταση όμως που δεν έγινε αποδεκτή. Το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών έγινε αφορμή να πραγματοποιηθεί αποχή στα σχολεία του Δομοκού και της Λάρυμνας. Κανονικά συνεχίζουν τα δρομολόγια, το αστικό ΚΤΕΛ Λαμίας, τα τουριστικά λεωφορεία και ορισμένα ταξί. Στο περιφερειακό συμβούλιο σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης, χωρίς όμως να προταθούν λύσεις.


  • Disqus


dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου