Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Ανακαλούνται οι άδειες λειτουργίας τριών συνεταιριστικών τραπεζών!!!!



 

 
Την ανάκληση των αδειών τριών συνεταιριστικών τραπεζών ανακοίνωσε σήμερα η Τράπεζα της Ελλάδας και συγκεκριμένα της Αχαϊκής, της Λαμίας και της Λέσβου – Λήμνου.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Τράπεζα της Ελλάδας, η υπαγωγή των συνεταιριστικών τραπεζών στα μέτρα εξυγίανσης που προβλέπει ο ν. 3601/2007, όπως τροποποιήθηκε από τον νόμο 4021/2011, κρίθηκε αναγκαία, αφού μετά τις παρατεταμένες προσπάθειές τους για την αντιμετώπιση των αδυναμιών τους, δεν κατέστη δυνατή η λήψη μέτρων που θα μπορούσαν να αποκαταστήσουν τη βιωσιμότητά τους.
Από τη στιγμή που οι άδειες των τραπεζών ανακλήθηκαν, τίθενται σε ειδική εκκαθάριση. Οι εκκαθαριστές, μάλιστα, έχουν ήδη οριστεί και είναι οι Ιωάννης Γιαννίκος, Δημήτριος Πετράκογλου και Μιχαήλ Ανδριώτης.
Σύμφωνα με το άρθρο 63Δ του ν. 3601/2007, θα διενεργηθεί άμεσα η προβλεπόμενη σε αυτό διαδικασία για την εύρεση αναδόχου των καταθέσεων και τη μεταφορά τους σε άλλη τράπεζα. Ήδη, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον εμπορικές τράπεζες με παρουσία στις συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές.
Όπως αναφέρεται στο patrastimes.gr λίγη ώρα μετά την δημοσιοποίηση της απόφασης τα υποκαταστήματα της ΑΧΑΪΚΗΣ στην Πάτρα έμειναν χωρίς υπαλλήλους ενώ δεκάδες συναλλασσόμενοι και ιδιαίτερα καταθέτες έσπευσαν για να σηκώσουν χρήματα.
Ανάστατοι είναι και εκατοντάδες μικροκαταθέτες στην περιοχή ενώ προβληματισμός υπάρχει και σε υπευθύνους οργανισμών και φορέων της Δυτικής Ελλάδας οι οποίοι έχουν καταθέσει μεγάλα χρηματικά ποσά στην τράπεζα.



dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου