Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

«Παγώνουν» προς το παρόν οι κρίσεις στις Ενοπλες Δυνάμεις. Αναβάλλονται και οι κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.

Για αργότερα μεταφέρονται οι κρίσεις στις Ενοπλες Δυνάμεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Δ. Αβραμόπουλος εισηγήθηκε να ληφθεί η απόφαση αυτή στα Γενικά Επιτελεία, κάτι που έγινε αποδεκτό. 

Η απόφαση θα υλοποιηθεί με πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου και αφορά στις τακτικές και έκτακτες κρίσεις των Ενόπλων Δυνάμεων. Θα πραγματοποιηθούν τον προσεχή Μάιο ή Ιούνιο, με βάση και το πότε θα διεξαχθούν οι επόμενες εκλογές.

Στην πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου θα λαμβάνεται μέριμνα για να μην υπάρξουν προβλήματα με με τον χρόνο προαγωγής των στελεχών και τις μεταθέσεις. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα μορατόριουμ μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων, έπειτα και από την παρεξήγηση που φαίνεται ότι δημιουργήθηκε με τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.
Αναβάλλονται και οι κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.

Δεν θα γίνουν οι τακτικές ετήσιες κρίσεις του Μαρτίου στην ΕΛ.ΑΣ. Αυτή η διαβεβαίωση δόθηκε το πρωί της Παρασκευής από τον πρωθυπουργό κ. Λ. Παπαδήμο προς την πλευρά του Προέδρου της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά. Σημειώνεται ότι στις 18 Οκτωβρίου 2011 είχαν γίνει αιφνιδιαστικές αλλαγές στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ και του Πυροσβεστικού Σώματος, μετά την παραίτηση του τότε γενικού γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κ. Γρ. Τασούλα.

Στη θέση του κ. Τασούλα είχε τοποθετηθελι ο μέχρι πρότινος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ κ. Ελ. Οικονόμου και Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ ο αντιστράτηγος κ. Ν. Παπαγιαννόπουλος. Αυτή η επιλογή είχε οδηγήσει και σε αποχωρήσεις και αλλαγές θέσεων, μόνο ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, χωρίς να υπάρξουν ευρύτερες κρίσεις στο Αστυνομικό Σώμα. Σύμφωνα με πληροφορίες η μη διεξαγωγή κρίσεων στην ΕΛ.ΑΣ λόγω των επερχόμενων εκλογών, ήταν κύριο αίτημα του κ. Σαμαρά.

Πάντως υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ ανέφεραν στο «Βήμα» ότι για την μη πραγματοποίηση των κρίσεων, εφ' όσον δεν έχουν προκηρυχθεί ακόμη εκλογές, χρειάζεται ειδική νομική ρύθμιση.


O εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ι. Μιχελάκης, απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να γίνουν τώρα κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο Πρωθυπουργός έχει διαβεβαιώσει τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντ. Σαμαρά ότι δεν πρόκειται να γίνουν κρίσεις στην ΕΛΑΣ».



πηγη  http://www.tovima.gr
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου