Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Mastiqua Water - Το ελληνικό ανθρακούχο νερό που κατέκτησε την Αμερική

mastiqua

Ένα νερό διαφορετικό από όλα τα άλλα μπαίνει αποφασιστικά στις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, στο μίνι μπαρ αρκετών κεντρικών ξενοδοχείων της Αθήνας και κάνει δυναμική εμφάνιση στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Πρόκειται για το Mastiqua, το πρώτο ανθρακούχο νερό με βάση το μαστιχόνερο, μια συνταγή που έχει τις ρίζες της στην αρχαιότητα.
Ο ιδιοκτήτης της Concepts ΕΠΕ, Δημήτρης Steinhauer, μιλά  στο FortuneGreece.com για την ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά των νερών πρόσθετης αξίας που έχει κατακτήσει τους λάτρεις της μαστίχας σε Ελλάδα και εξωτερικό.
steinhauer
Το Mastiqua βγήκε στην αγορά πιλοτικά τον Φεβρουάριο του 2012 και τοποθετήθηκε επισήμως στα ράφια στις αρχές του 2013. Η ιδέα γεννήθηκε όταν ο Δημήτρης Steinhauer ταξιδεύοντας σε Ευρώπη και Αμερική παρατηρούσε στα ξενοδοχεία των χωρών που επισκεπτόταν την ύπαρξη τοπικών προϊόντων. Υπήρχε ήδη η εμπειρία με τον Skino, το λικέρ από μαστίχα Χίου και απουσίαζαν από την ελληνική αγορά τα νερά προστιθέμενης αξίας.
«Η ιδέα γεννήθηκε στην Αμερική. Σκέφτηκα γιατί να μην υπάρχει στην Ελλάδα ένα νερό προστιθέμενης αξίας; Ένα ανάλογο μεσογειακό νερό με βάση τη μαστίχα;». Η μαστίχα παράγεται μόνο σε ένα σημείο στον κόσμο, στο νότιο τμήμα  της Χίου και αυτό ήταν το εισιτήριο που έμελε να κάνει το Mastiqua μοναδικό στον κόσμο. Μέχρι σήμερα, δεν έχει ακόμα εξηγηθεί το μυστήριο της παρουσίας της μαστίχας σε αυτήν τη γωνιά της ανατολικής Μεσογείου. Το φυτό αυτό αποτέλεσε  βασικό συστατικό της Ιπποκράτειας Θεραπευτικής, μονοπώλιο των Βυζαντινών αυτοκρατόρων και λάφυρο των Γεννουατών κατακτητών εξαιτίας των ευεργετικών για τον ανθρώπινο οργανισμό ιδιοτήτων του.
«Τα μηνύματα που λαμβάνουμε από την εγχώρια αγορά και τις αγορές του εξωτερικού είναι ιδιαίτερα θετικά. Ήδη στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ και στα cash & carry το προϊόν βρίσκεται στηνπρώτη τετράδα των ανθρακούχων νερών και ανταγωνίζεται αντίστοιχα προϊόντα του εξωτερικού», μας λέει με ενθουσιασμό ο κ. Steinhauer.
Το προϊόν έχει μπει δυναμικά στην αμερικάνικη αγορά σε Φλόριδα και Νέα Υόρκη, δύο πολιτείες όπου τα πηγαίνει πολύ καλά. Πολλά υποσχόμενη αγορά είναι αυτή της Μέσης Ανατολής και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, καθώς πρόκειται για ένα μη αλκοολούχο ποτό που συνάδει με τις θρησκευτικές επιταγές των χωρών αυτών, αλλά πρόκειται παράλληλα και για ένα έντονο άρωμα που είναι οικείο σ’ αυτές τις εθνικότητες. Στο α’ εξάμηνο του 2014 το Mastiqua αναμένεται να τοποθετηθεί στη Δυτική Ακτή και στις μεγάλες αγορές της Ευρώπης, δίνοντας έμφαση σε Γερμανία, Γαλλία και Ελβετία.
Επιπρόσθετα, ο κ. Steinhauer τονίζει πως το 2014 προβλέπεται αύξηση της παραγωγής, η οποία αναμένεται να ξεπεράσει τις 1,5 εκατ. φιάλες ετησίως από 600.000 που είναι σήμερα. Σε όλο αυτό έρχεται να προστεθεί και η αυξημένη ζήτηση που καταγράφεται από τον κλάδο του τουρισμού, με την Concepts να βρίσκεται σε διαρκείς συζητήσεις με τουριστικές μονάδες για την τοποθέτηση του προϊόντος. Ο κ. Steinhauer θεωρεί δε πως οι ξενοδοχειακές μονάδες λειτουργούν τόσο ως σημεία πώλησης για το Mastiqua όσο και ως σημεία προβολής.
Εκτός από το Mastiqua, η εταιρεία Concepts έχει και άλλα όπλα στη φαρέτρα της, όπως το λικέρ Skinos, το οποίο έχει ανοίξει τα φτερά του στις αγορές του εξωτερικού διαφημίζοντας με τον καλύτερο τρόπο τις ευεργετικές ιδιότητες της μαστίχας. Η Concepts δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 15 χώρες του εξωτερικού και συμμετέχει στις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις τροφίμων και ποτών, κερδίζοντας πρόσφατα το χρυσό μετάλλιο στον διαγωνισμό San Fransisco Spirits Competition, τον μεγαλύτερο διαγωνισμό ποτών στον κόσμο.
Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στον κλάδο της ποτοποιίας ο κ. Steinhauer μας λέει πως το 2002 υπήρχαν τριάντα εταιρείες στον κλάδο εισαγωγής ποτών και πλέον η κρίση έχει οδηγήσει σε δραματική συρρίκνωση με του αριθμού τους σε επτά.
Λίγα λόγια για το Mastiqua:
- Έχει το 95% των υδατοδιαλυτών ιδιοτήτων της μαστίχας και είναι ουσιαστικά το πρώτο νερό επιπρόσθετης αξίας, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και ολόκληρης της Μεσογείου.
- Καλύπτει ένα πολύ μεγάλο φάσμα στο κομμάτι της κατανάλωσης που ξεκινάει από το ανθρακούχο νερό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί παράλληλα ως βάση σε αρκετά αλκοολούχα κοκτέιλ.
- Έχει θεραπευτικές και χωνευτικές ιδιότητες.
Που μπορείτε να το βρείτε:
Στις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, σε delicatessen, στο μίνι μπαρ ξενοδοχείων, σε καφετέριες και μπαρ.
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου