Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Ελεγχοι για αρτοποιούς που δεν ζυγίζουν το ψωμί



Σε ελέγχους προχωρούν άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή προκειμένου να διαπιστώσουν εάν οι πωλητές ζυγίζουν το ψωμί, όπως προβλέπει ο πρόσφατος νόμος 4254/2014. Σε περίπτωση που διαπιστώνονται παραβάσεις, το υπουργείο Ανάπτυξης προειδοποιεί ότι θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

Μέχρι στιγμής, πάντως, διαπιστώνεται ιδιαιτέρως μεγάλη απροθυμία από τους αρτοποιούς να ζυγίζουν το ψωμί. Για τον λόγο αυτό, μάλιστα, το υπουργείο Ανάπτυξης σε πρόσφατη επικοινωνία που είχε με την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδας κατέστησε για μία ακόμη φορά σαφές ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί χωρίς παρεκκλίσεις. Υπενθυμίζεται ότι η σχετική διάταξη ψηφίστηκε προκειμένου να υπάρχει πλήρης διαφάνεια για τη σχέση της ποσότητας του πωλούμενου άρτου με το καταβαλλόμενο τίμημα.

Το υπουργείο Ανάπτυξης καλεί τους καταναλωτές να ζητούν τη ζύγιση, ώστε να αξιοποιούν το δικαίωμά τους να πληρώνουν το ακριβές αντίτιμο για την ποσότητα του άρτου που αγοράζουν. Σε περίπτωση που διαπιστώνουν άρνηση ζύγισης εκ μέρους του πωλητή, μπορούν να απευθύνονται στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή (τηλ.1520) για τις σχετικές καταγγελίες.




ΠΗΓΗ  http://www.kathimerini.gr/
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου