Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Δεύτερη δικαστική νίκη - Και στον Άρειο Πάγο δικαιώθηκαν οι καθαρίστριες του ΥΠ. ΟΙΚ

Διαβάστε την απόφαση που δικαιώνει τις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ

Η μία μετά την άλλη -δικαστική δικαίωση- έρχεται για τις απολυμένες καθαρίστριες.
Ειδικότερα, ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση του υπουργείου Οικονομικών που ζητούσε να «παγώσει»  η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για επανατοποθέτηση των υπαλλήλων καθαρισμού στο υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε στον Άρειο Πάγο αίτημα με το οποίο ζητούσε να εκδοθεί προσωρινή διαταγή με την οποία να «παγώνει» η θετική για τις καθαρίστριες πρωτόδικη απόφαση.

Όμως, ο αρεοπαγίτης υπηρεσίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου απέρριψε το αίτημα του υπουργείου Οικονομικών για έκδοση προσωρινής διαταγής.

Ακόμα, το υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε αίτημα  αναστολής της επίμαχης απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία δικαιώθηκαν οι καθαρίστριες και ο Άρειος Πάγος προσδιόρισε να συζητηθεί το αίτημα αναστολής  του υπουργείου στις 10 Ιουνίου 2014.
Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών  κατέθεσε και αίτημα αναίρεσης της απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Ταυτόχρονα, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων υπέβαλε ερώτημα προς την τριμελή επιτροπή του Αρείου Πάγου, η οποία εποπτεύει τη συμμόρφωση του Δημοσίου σε δικαστικές αποφάσεις, για το αν δεσμεύεται το Δημόσιο να εφαρμόσει τώρα (σε παρόντα χρόνο) την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Πάντως μέχρι στιγμής, το υπουργείο Οικονομικών δεν προχωράει στην επανατοποθέτηση των υπαλλήλων καθαρισμού, που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα και ο χρόνος της οποίας έχει λήξει.

Έπειτα από την απόφαση του Αρείου Πάγου, οι καθαρίστριες έβαλαν τέλος στην κατάληψη του υπουργείου Οικονομικών.

Συνεχίζουν όμως την κινητοποίησή τους, έξω απο το κτίριο του υπουργείου, όπου βρίσκονται συνεχόμενα εδώ και 17 ημέρες.



ΠΗΓΗ  http://www.protothema.gr/
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου