Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

«Golden Black» - Βιολογική Κορινθιακή Σταφίδα - Μαύρο Χρυσάφι (ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ)

image
Στην ξακουστή περιοχή της Νεμέας, η οικογένεια μας άρχισε να καλλιεργεί αμπελώνες το 1876. Οι μοναδικές εδαφολογικές και κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής μας, σε συνδυασμό με την όλο και αυξανόμενη εμπειρία μας στην αμπελοκαλλιέργεια, αποτέλεσαν τη βάση για να αναπτυχθεί η οικογενειακή μας επιχείρηση, επενδύοντας στην άριστη ποιότητα και την υγιεινή των προϊόντων μας καθώς επίσης και στην πλήρη ικανοποίηση των ανθρώπων που θα τα δοκιμάσουν. Σήμερα, οι Βιολογικοί Αμπελώνες Παπαϊωάννου είναι μια επιτυχημένη οικογενειακή επιχείρηση, που μετά απ' την μεγάλη απήχηση των κρασιών της στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αποφάσισε, και ειδικότερα ένα από τα νεότερα μέλη της ο Γιώργος, να δραστηριοποιηθεί και με την παραγωγή της, παγκοσμίου φήμης, Κορινθιακής Σταφίδας και να την μοιραστεί με όσους εκτιμούν το εξαιρετικό. Ο μοναδικός όρος που θέσαμε για να ξεκινήσει η παραγωγή, ήταν η μεγάλη ποιοτική διαφοροποίηση προκειμένου να αναδειχθεί η μοναδικότητα αυτού του τόσο ιστορικού προϊόντος. Έτσι, έγινε η αρχή για την παραγωγή της Βιολογικής Κορινθιακής σταφίδας από τους αμπελώνες μας, αποξηραμένης με φυσικό τρόπο στη Σκιά και το όνομα που πιστεύουμε πως την χαρακτηρίζει είναι το «Golden Black» , που σημαίνει Μαύρο Χρυσάφι.

Κορινθιακή Σταφίδα & Υγεία

Η Κορινθιακή Σταφίδα προσφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό μια σειρά από σημαντικά οφέλη. Είναι πολύ καλή πηγή αντιοξειδωτικών/πολυφαινολικών συστατικών (φλαβονοειδή, ανθοκυανίνες, προανθοκυανιδίνες, προκυανιδίνες, ρεσβερατρόλη) . Έχει ιδιαίτερα σημαντική περιεκτικότητα σε μαγνήσιο, ψευδάργυρο και κάλιο (ρύθμιση αρτηριακής πίεσης). Επίσης έχει πολύ υψηλό ποσοστό φυτικών/ διαιτητικών ινών. Οι διαιτητικές ίνες λειτουργούν ως υπόστρωμα για ωφέλιμα βακτήρια του παχέος εντέρου, προσδίδουν δηλ. στην σταφίδα πρεβιοτικές ιδιότητες, βοηθώντας έτσι στην καλή λειτουργία του εντέρου και παράλληλα εμποδίζουν τη βιοσύνθεση χοληστερίνης.
    Οι φυσιολογικές δράσεις των Πολυφαινολών της Κορινθιακής Σταφίδας συνοπτικά είναι οι εξής:
  1. Αντιοξειδωτική δράση(προστασία της LDL από οξείδωση ― ελάττωση αποτιθέμενης χοληστερόλης στους ιστούς―μείωση αθηρωματικής πλάκας― μείωση κινδύνου καρδιοπαθειών)
  2. Aντικαρκινική δράση (στο παχύ έντερο, απόπτωση καρκινικών)
  3. Αντιμικροβιακή και αντιβακτηριακή δράση
  4. Αγγειοδιασταλτική δράση δια μέσου της παραγωγής ενδοκυτταρικού ΝΟ
  5. Αντιαλλεργικές ιδιότητες (παρεμπόδιση συσσώρευσης αιμοπεταλίων)
  6. Προστασία επιθηλιακών κυττάρων του αναπνευστικού συστήματος
  7. Προστασία του DNA από ενδοκυτταρικές προσβολές
Το μεγάλο πλεονέκτημα της Κορινθιακής σταφίδας είναι ότι καταναλώνεται μαζί με τον φλοιό της. Αυτό δεν συμβαίνει με πολλά άλλα φρούτα. Ο φλοιός της (σκούρου χρώματος) είναι πλήρης ανθοκυανινών και άλλων αντιοξειδωτικών. Μεγάλη αναλογία επιφάνειας / μάζα λόγω μικρού μεγέθους καρπού. Τα σάκχαρα της σταφίδας δεν είναι σε μορφή κρυστάλλων, επομένως μπορούν να «εγκλωβίσουν» άλλα συστατικά (αντιοξειδωτικά, αρωματικές ουσίες) και να τα προστατεύσουν. Τα κουκούτσια, όταν υπάρχουν, συνεισφέρουν και αυτά στο αντιοξειδωτικό περιεχόμενο.
  • -H Κορινθιακή σταφίδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα υγιεινό σνακ που μπορεί να υποκαταστήσει ένα τουλάχιστον από τα ισοδύναμα φρούτων που πρέπει να καταναλίσκονται καθημερινά από όλους μας
  • -Καταναλώνοντας 2 κουταλιές της σούπας σταφίδα/ημέρα καλύπτουμε το 1/3 των ημερήσιων αναγκών του οργανισμού μας σε φρούτα.
Εάν προσπαθήσουμε να συγκρίνουμε το περιεχόμενο ανθοκυανινών στην κορινθιακή σταφίδα και στην σταφίδα τύπου σουλτανίνα θα εξάγουμε το ισχυρό συμπέρασμα ότι η κορινθιακή σταφίδα περιέχει 10πλάσιες ποσότητες. Συγκεκριμένα σύμφωνα με αναλύσεις του FDA οι περιεχόμενες ανθοκυανίνες στην σταφίδα τύπου raisins seedless είναι 0,05mg/100 g προϊόντος ενώ στην κορινθιακή σταφίδα και συγκεκριμένα στην βιολογική οι περιεχόμενες ανθοκυανίνες βρέθηκαν σε ποσότητα 0,592mg/100 g προϊόντος. Οι ανθοκυανίνες ακόμη και μετά από 50' θερμικής επεξεργασίας (ψήσιμο στους 100Ο C) παραμένουν σε σημαντικές ποσότητες (~60%). Αξίζει να σημειωθεί ότι έστω και μετά από 50' θερμικής επεξεργασίας περιέχει πολύ μεγαλύτερες ποσότητες ανθοκυανινών από τη σταφίδα τύπου σουλτανίνα. Επομένως, είναι πολύ πιθανό η χρησιμοποίηση κορινθιακής σταφίδας ως συστατικό σταφιδόψωμων ή μπισκότων να είναι συμφέρουσα όσο αφορά στη συμβολή τους στην ημερήσια πρόσληψη ανθοκυανινών.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΟ  http://www.goldenblack.gr/index2.html



Επικοινωνία


Αμπελουργία – Οινοποιία Α&Γ Παπαϊωάννου Ο.Ε.
Αρχαία Νεμέα, Κορινθία, Τ.Κ. 20500
Email: info@goldenblack.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: +30.694.29.65.906
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου