Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΖΩΗ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ - Πρόγραμμα περιβαλλοντικής επιμόρφωσης



«Η Ενέργεια για Ζωή Ταξιδεύει» είναι ένα πρόγραμμα περιβαλλοντικής επιμόρφωσης που ρίχνει άγκυρα σε εφτά νησιά της άγονης γραμμής, σπέρνοντας ιδέες, σκέψεις και γνώσεις οικολογικού περιεχομένου στους μαθητές, αλλά και στους κατοίκους των νησιών που επισκέπτεται.
Στόχος του προγράμματος είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών σχετικά με φλέγοντα ζητήματα σεβασμού και διατήρησης της περιβαλλοντικής μας κληρονομιάς, αειφόρου ανάπτυξης και μεθόδων διαχείρισης της ενέργειας και των φυσικών μας πόρων, τόσο στη θεωρία αλλά και κυρίως, σε πρακτικό επίπεδο.
Το πρόγραμμα υλοποιείται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Άγονη Γραμμή Γόνιμη» με χορηγία του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, έχει την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και πραγματοποιείται μέσα στο διάστημα Οκτώβριος 2013 – Μάιος 2014.
Στην οργάνωση των εργαστηρίων συνεργάζονται ΜΚΟ, μουσεία, πολιτιστικές ομάδες, ιδρύματα, ινστιτούτα και φορείς που έχουν οικολογικά ενδιαφέροντα ή ασχολούνται με την προστασία του περιβάλλοντος.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ  http://energyforlife.gr/

dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου