Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: «Από την Παρασκευή θα είναι διαθέσιμη η επιστροφή στους αγρότες»

Στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών θα είναι διαθέσιμο από την Παρασκευή, το ποσό της πρώτης δόσης από την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαιοειδών για το 2013, ύψους 81,3 εκατομμυρίων ευρώ.

Η καταβολή του ποσού σε κάθε δικαιούχο έγινε στηρίχθηκε  στα ψηφιοποιημένα στοιχεία καλλιέργειας των αγροτεμαχίων και στον αριθμό των ζώων που έχουν δηλώσει οι δικαιούχοι στο ΟΣΔΕ. Η πληρωμή γίνεται νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, κατά τέσσερις μήνες.

«Θα επαναλάβω ότι τηρούμε τόσο τις υποσχέσεις μας και τις δεσμεύσεις μας, όσο και το χρονοδιάγραμμα το οποίο θέσαμε για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της γεωργίας μας», δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης.

Οπως πρόσθεσε ο υπουργός «την επόμενη εβδομάδα θα πληρωθεί και η συνδεδεμένη ενίσχυση στο βαμβάκι ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ».

Αυτό σημαίνει, σημείωσε, ότι «σε διάστημα λίγων ημερών ουσιαστικά, ενισχύουμε τη ρευστότητα του αγροτικού κόσμου με το τόσο σημαντικό ποσό των σχεδόν 300 εκατομμυρίων ευρώ  μέσα σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και το στενό δημοσιονομικό πλαίσιο που μπορούμε να κινηθούμε». 



πηγη   http://www.tanea.gr
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου