Υλικά
5 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
νερό όσο πάρει
1 κιλό σκληρή φέτα
1 ½ φλιτζάνι τραχανάς
5 αυγά
γάλα, για το μούλιασμα και το ράντισμα
1 φύλλο λαδόκολλας
Εκτέλεση
Πριν αρχίσουμε να φτιάχνουμε τη ζύμη μουλιάζουμε τον τραχανά μέσα σε ζεστό γάλα για μισή ώρα.
Μέσα
σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, το λάδι, και το ξύδι,
και ανακατεύουμε. Σιγά σιγά αρχίζουμε να προσθέτουμε το νερό και
δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη χωρίς να κολλάει στα
χέρια μας. Στη συνέχεια, χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρά κομμάτια και
ρίχνουμε πάνω στον πάγκο της κουζίνας λίγο αλεύρι και ανοίγουμε τη ζύμη
σε λωρίδες/φύλλα με τον πλάστη.
Αφού
έχουμε ανακατέψει σε ένα μπολ όλα τα υλικά της γέμισης, παίρνουμε ένα
ένα φύλλο ζύμης, το στρώνουμε πάνω σε μια λαδόκολλα, το λαδώνουμε και
στη συνέχεια βάζουμε ένα κουτάλι γέμισης στην κάθε λωρίδα και αρχίζουμε
να στρίβουμε το φύλλο σαν φλογέρα.
Τοποθετούμε τη φλογέρα σε ένα λαδωμένο ταψί κυκλικά, συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο για όλα τα φύλλα.
Ψήνουμε
σε φούρνο με ξύλα μέχρι να ροδίσει η τυρόπιτα ή σε ηλεκτρικό φούρνο
στους 200 βαθμούς. Τέλος, μόλις βγάλουμε την τυρόπιτα από τον φούρνο τη
ραντίζουμε με λίγο γάλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου