Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: Οριστικοποιήθηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Καζαντζίδια 2012»

Οριστικοποιήθηκε το  πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Καζαντζίδια 2012» που οργανώνονται για πρώτη φορά  φέτος στον Άγιο Κωνσταντίνο Λοκρίδας.
Πρόκειται για  τριήμερες εκδηλώσεις που αρχίζουν την προσεχή Πέμπτη και  κλείνουν το Σαββάτο 1η Σεπτεμβρίου και είναι αφιερωμένες στον μεγάλο φίλο του Αγίου Κωνσταντίνου τον κορυφαίο λαϊκό ερμηνευτή Στέλιο Καζαντζίδη.
Την ικανοποίηση της για την στήριξη της τοπικής κοινωνίας και τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων εξέφρασε μέσα από το  κεντρικό δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM-1 η σύζυγος του αξέχαστου Στέλιου η κα Βάσω Καζαντζίδη.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο ελληνικός λαός  δέκα χρόνια μετά τον θάνατο του ανεπανάληπτου λαϊκού τραγουδιστή εξακολουθεί να εκδηλώνει την αγάπη και την λατρεία στη φωνή του , «καλούμε όλους τους συμπατριώτες να είναι εδώ στις εκδηλώσεις μας ,μαζί μας θα είναι και ο Στέλιος γιατί αγάπησε και σεβάστηκε τούτο τον τόπο και τους ανθρώπους του με τους οποίους πέρασε και τα τελευταία χρόνια της ζωής του».
Η κα Καζαντζίδη εξέφρασε τις ευχαριστίες της στον δημοτικό σύμβουλο και  πρόεδρο της επιτροπής  προβολής του Δήμου Μωλου-Αγίου Κωνσταντίνου Δημήτρη Παπαναγιώτου  «που μαζί με τους άλλους φίλους μας εργάστηκαν σκληρά να οργανώσουν  για πρώτη φορά φέτος εκδηλώσεις μουσικές, καλλιτεχνικές και αθλητικές  προς τιμή του Στέλιου Καζαντζίδη…».
Από την πλευρά του ο κ. Παπαναγιώτου ευχαρίστησε την κα Καζαντζίδη γιατί με τη σειρά της βοήθησε να πάρει σάρκα και οστά αυτό το αφιέρωμα στον Στέλιο Καζαντζίδη…
Το αναλυτικό πρόγραμμα
Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012
18:00μ.μ. Συνάντηση στη πλατεία Αγίου Κων/νου. Ποδηλατοπορεία για μικρούς & μεγάλους. Επίσκεψη στο σπίτι του Στέλιου Καζαντζίδη.
Επίσημη έναρξη του φεστιβάλ ΄΄ Καζαντζίδεια 2012΄΄
20:30 μ.μ. Πλατεία Αγίου Κων/νου.
- Χαιρετισμός από εκπρόσωπο της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Μώλου Αγίου Κων/νου.
- Χαιρετισμός από την Επίτιμο Πρόεδρο του Φεστιβάλ κ. Βάσω Καζαντζίδη.
- Ομιλία με θέμα ΄΄Ο Στέλιος Καζαντζίδης΄΄ από τον ερευνητή
Του Λαϊκού Τραγουδιού κ. Αντώνη Κόντο.
- Προβολή ντοκιμαντέρ με θέμα τη ζωή και το έργο του Στέλιου.
- Μουσική βραδιά
Αρχικά με το μουσικό σχήμα υπό τη καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιάννη Γιαννόπουλου. Τραγουδούν ο Μανώλης Τσεσμεντζής και ο Στέλιος Περπινιάδης.
Συνέχεια με την ορχήστρα φίλων Στέλιου Καζαντζίδη υπό τη καλλιτεχνική διεύθυνση του
Σαράντου Αρβανίτη. Τραγουδούν ο Σαράντος Αρβανίτης, ο Γιώργος Μπάκας και συμμετέχει ο Τάσος Παυλίδης.

Σάββατο 1 Σεπτέμβρη 2012
10:30π.μ. Συνάντηση στις εγκαταστάσεις του Ν.Ο.Α.Κ. στην ανατολική παραλία Συκιές, Αγίου Κων/νου. Εθελοντικός καθαρισμός της παραλίας, έως το σπίτι του Στέλιου Καζαντζίδη.
11:30π.μ. Συνάντηση στην Εκκλησία των Αγίων Κων/νου & Ελένης.
Εκδρομή για τους επισκέπτες του Φεστιβάλ στη παραλία Καζαντζίδη. Κολύμπι και παρακολούθηση των ιστιοπλοϊκών αγώνων.
13:00μ.μ. Εκκίνηση του διασυλλογικού ιστιοπλοϊκού αγώνα Ανοιχτής Θάλασσας, Στέλιος Καζαντζίδης 2012, με αφετηρία και τερματισμό τη παραλία Στέλιου Καζαντζίδη.
Οργάνωση : Ναυτικός Όμιλος Αγίου Κων/νου.
13:30μ.μ. Εκκίνηση του διασυλλογικού ιστιοπλοϊκού αγώνα, με σκάφη τύπου OPTIMIST & LASER, Στέλιος Καζαντζίδης 2012. Χώρος διεξαγωγής, η θαλάσσια περιοχή, στη παραλία Στέλιου Καζαντζίδη. Οργάνωση : Ναυτικός Όμιλος Αγίου Κων/νου.
17:30μ.μ. Έναρξη Διαγωνισμού Ψαρέματος με καθετή, από βάρκα. Χώρος διεξαγωγής η θαλάσσια περιοχή, στη παραλία Στέλιου Καζαντζίδη.
Οργάνωση : Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Αγίου Κων/νου
Έναρξη 2ης Βραδιάς του φεστιβάλ ΄΄ Καζαντζίδεια 2012΄΄
20:30 μ.μ. Πλατεία Αγίου Κων/νου.
- Χαιρετισμός από το Πρόεδρο του Φεστιβάλ κ. Κωστή Πετρόπουλο.
- Απονομή μεταλλίων και κυπέλλων στους νικητές των αγώνων και απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων σε όσους συμμετείχαν στο αγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ.
- Προσφορά παραδοσιακών εδεσμάτων με έμφαση στις ρουμελιώτικες πίττες, από το
Σύλλογο Γυναικών Αγίου Κων/νου ΄΄ Η ΚΝΗΜΙΣ΄΄
- Προβολή ανέκδοτου φωτογραφικού υλικού, του Στέλιου Καζαντζίδη.
- Παρουσίαση Ποντιακών χορών από το χορευτικό συγκρότημα του Ομίλου Λαογραφίας & Παράδοσης Καμένων Βούρλων. Συνοδεύουν με ποντιακή λύρα και νταούλι, οι μουσικοί Αφοι Φωτιάδη και τραγουδά ο Τάσος Παυλίδης.
- Μουσική βραδιά με την ορχήστρα φίλων Στέλιου Καζαντζίδη υπό τη καλλιτεχνική διεύθυνση του Σαράντου Αρβανίτη. Τραγουδούν ο Σαράντος Αρβανίτης, ο Γιώργος Μπάκας και συμμετέχει ο Τάσος Παυλίδης.
ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ
- ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (Ν.Ο.Α.Κ.)
- ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΦΙΛΟΙ ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ»
- ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ – ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΔΑΦΝΟΥΣ»
- ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «Ο ΟΡΦΕΑΣ»
- ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ «Η ΚΝΗΜΙΣ»
- ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΥΝΟΥ «ΕΠΙΚΝΗΜΙΔΙΟΣ
- ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΑΛΙΕΩΝ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
- ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
 
 
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου