Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΕΤΑ - Χώτος ΑBEΕ


Η οικογένεια Χώτος, εδώ και τρεις γενιές, ασχολείται αποκλειστικά με την τυροκομία.

Την παράδοση ξεκίνησε στις αρχές του 20ου αιώνα, ο παππούς της οικογένειας, Γιώργος Χώτος, τελειοποιώντας τα μυστικά της παρασκευής της Φέτας και του Μανουριού, που τόσο καλά γνώριζαν οι κτηνοτρόφοι της ορεινήςΣαμαρίνας.

Η γνώση αυτή παρέμεινε στην οικογένεια, περνώντας από γενιά σε γενιά μέχρι τις μέρες μας.

Με σεβασμό ως προς τον παραδοσιακό τρόπο παραγωγής και την ποιότητα τους, τα τυριά “Χώτος” ξεχωρίζουν για την πλούσια μεστή τους γεύση και έχουν αναδειχθεί στα αγαπημένα τυριά των Ελλήνων.


Η φέτα ΧΩΤΟΣ είναι προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.), η οποία παράγεται από 100% φρέσκο ελληνικό παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα. Έχει ευχάριστη γεύση, όχι ιδιαίτερα αλμυρή, ελαφρώς υπόξινη και με πλούσιο άρωμα. Η υφή της είναι μέτρια προς σκληρή, συμπαγής και δε θρυμματίζεται. Ο χρόνος ωρίμανσής είναι τουλάχιστον 2-3 μήνες από την ημερομηνία παραγωγής. Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό της είναι η σταθερή της γεύση και ποιότητα, για την οποία έχει βραβευθεί με το London Golden World Quality Prize. Χρησιμοποιείται ως ορεκτικό ή συνοδευτικό σε κύρια πιάτα και σαλάτες, ανάμεσα σε μια μεγάλη ποικιλία μεσογειακών φαγητών.

Διεύθυνση :Ηρ. Πολυτεχνείου 30, 40011 Φαλάνη, Ελλάδα
Τηλέφωνο :+30 241 094 1815
Fax :+30 241 094 1549
E-Mail :hotos@lar.forthnet.grgeorge@hotos.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ  http://www.hotos.gr/gr/index.html


dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου