Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΨΝ: Ζητεί αναίρεση της απόφασης για τις καθαρίστριες

ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΥΠΟΙΚ ΕΧELIXEIS

Το υπουργείο Οικονομικών θα προσφύγει στον Άρειο Πάγο κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου για την προσωρινή επαναπρόσληψη των 397 καθαριστριών στις υπηρεσίες του υπουργείου.
Σύμφωνα με το σκεπτικό του υπουργείου, το οποίο βασίζεται σε ομόφωνη γνωμοδότηση του Α” Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο θα γίνει, προκειμένου η υπόθεση να αντιμετωπιστεί στον συντομότερο χρόνο, «δεδομένου ότι τίθενται ζητήματα εξαιρετικής σπουδαιότητας που αποτελούν τον πυρήνα του θεσμού της διαθεσιμότητας και συνδέονται με την ερμηνεία και εφαρμογή συνταγματικών διατάξεων».
Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων θα υποβάλλει ερώτημα της διοίκησης προς την τριμελή επιτροπή του άρθρου 3 του ν. 3068/2002 του Αρείου Πάγου, η οποία εποπτεύει τη συμμόρφωση του Δημοσίου σε δικαστικές αποφάσεις, με αντικείμενο τη δεσμευτικότητα εκτέλεσης της απόφασης σε παρόντα χρόνο.
Την ίδια ώρα, συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των καθαριστριών υπέβαλαν μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, ώστε να διενεργηθούν οι λόγοι που το υπουργείο Οικονομικών μέχρι σήμερα δεν έχει εφαρμόσει τη δικαστική απόφαση

dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου