Σάββατο 24 Μαΐου 2014

1O δισ. ευρώ τα κέρδη της Γαλλίας στον αγώνα κατά της φοροδιαφυγής το 2013 - Η ΕΛΛΑΔΑ ?

Δέκα δισεκατομμύρια ευρώ απέφερε στα δημόσια ταμεία της Γαλλίας ο αγώνας κατά της φορολογικής απάτης το 2013, όπως ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη το υπουργείο Οικονομικών της χώρας.
Από τους φορολογικούς ελέγχους εντοπίστηκαν απάτες συνολικού ύψους 18 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ μέρος των 10 δισ. που κέρδισε το κράτος προήλθε από τις ομολογίες για διατήρηση μυστικών λογαριασμών στην Ελβετία και στο Λουξεμβούργο.

Παράλληλα, οι γαλλικές Αρχές διεμήνυσαν πως το «οπλοστάσιο» που διαθέτουν θα ενισχυθεί με τη αυστηροποίηση των ποινικών κυρώσεων σε βάρος των φοροφυγάδων. 

Για το 2014 η κυβέρνηση ελπίζει να αντλήσει σχεδόν 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ, έναντι 1 δισεκατομμυρίου που προβλεπόταν αρχικά.

Περισσότεροι από 23.000 «μεταμελημένοι» φορολογούμενοι έχουν ήδη παρουσιαστεί εκουσίως για να συμμορφωθούν. Ο μέσος όρος του ποσού των περιουσιακών τους στοιχείων στο εξωτερικό ανέρχεται σε 900.000 ευρώ.

Από αυτούς, το 80% είχε κρυμμένα περιουσιακά στοιχεία στην Ελβετία και το 7% στο Λουξεμβούργο.

Μιλώντας την εφημερίδα Le Parisien, ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν σημείωσε πως η συνεργασία μεταξύ Γαλλίας και Ελβετίας για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής «βελτιώνεται», και δήλωσε πεπεισμένος ότι «το 2016 το αργότερο, το θέμα των κρυμμένων λογαριασμών στην Ελβετία θα ανήκει στο παρελθόν».

Η αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών φορολογικού ενδιαφέροντος, η οποία έχει ήδη υπογραφεί μεταξύ Γαλλίας και ΗΠΑ από το 2013, αναμένεται να διευρυνθεί και να συμπεριλάβει ακόμη περίπου 40 χώρες ως το τέλος της χρονιάς.


Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/258521/deka-dis-euro-ta-kerdi-tis-gallias-ston-agona-kata-tis-forodiafugis-to-2013/#ixzz32f0ARm2L
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου