Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

(VIDEO). ΚΥΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: "ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΣΑ ΛΕΕΙ Ο ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΝΤ"!


Σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ είπε σοκαριστικές αλήθειες (χωρίς να ξέρει ότι η ομιλία του καταγράφεται από κρυφή κάμερα)!
Σε ερώτηση της Ελληνίδας καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης, Παναγιώτας Γούναρη, λοιπόν, για το ελληνικό ζήτημα (στην οποία αναφέρει τις θέσεις Ρουμελιώτη ότι Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου έσυραν την Ελλάδα στο ΔΝΤ ενώ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ότι το πρόγραμμα ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ), ο πρώην πρωθυπουργός απάντησε ότι: "τα όσα αναφέρει ο κ. Ρουμελιώτης δεν είναι μακριά από την αλήθεια αλλά ο ίδιος δεν ξέρει όλη την αλήθεια. Είδε μόνο τη μία πλευρά του θέματος. Ναι, ο κ. Ρουμελιώτης ήξερε ότι κάποιες χώρες ήταν εναντίον στο Πρόγραμμα και κάποιοι στο ΔΝΤ ήταν εναντίον αλλά δεν ήξερε την άλλη όψη της ιστορίας. Δεν έκανε αυτός τις διαπραγματεύσεις με την Μέρκελ, δεν διαπραγματεύτηκε με τους άλλους».
Εσείς, λοιπόν, κύριε Παπανδρέου που κάνατε τις διαπραγματεύσεις, ενημερώσατε τον ελληνικό λαό ότι αποφασίσατε να βάλετε τη χώρα σε ένα πρόγραμμα καταδικασμένο εξ αρχής να αποτύχει (αφού "κάποιες" χώρες και "κάποιοι" στο ΔΝΤ ήταν ενάντιοι;). Ενημερώσατε τον ελληνικό λαό για τα μαγειρέματα που έγιναν ώστε να φουσκώσει το έλλειμα με προφανή στόχο να παραδωθούμε στα διεθνή αρπακτικά;
«Το δίλλημμα μου ήταν ότι αν δεν μπαίναμε στον μηχανισμό θα χρεοκοπούσαμε» είπε για την προσφυγή στο ΔΝΤ στην ίδια ομιλία ο Παπανδρέου που προσέθεσε: «εγώ ζήτησα και συζήτησα την αναδιάρθρωση, αλλά ξέρετε ποιος ήταν εναντίον της; Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Δεν θα έδιναν ποτέ την συγκατάθεσή τους και οι περισσότερες χώρες, σχεδόν όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν εναντίον. Ο λόγος ήταν ότι για προφανείς λόγους η ΕΚΤ δεν ήθελε την αναδιάρθρωση, και ήταν εναντίον για πολύ καιρό». Να που μαθαίνουμε καινούργια πράγματα από το στόμα σας, κύριε Παπανδρέου. Διότι ΤΟΤΕ μας λέγατε ότι μας σώζετε. Εσείς, το ΔΝΤ και η Ευρώπη.
Το πιο ενδιαφέρον σημείο βρίσκεται στο τέλος της απάντησης: ο κύριος Παπανδρέου επανέλαβε ότι ο τροπος με τον οποίο αντιμετωπίστηκε η οικονομική κρίση από την κυβέρνηση του ήταν ο μόνος για να αποφευχθεί η άτακτη χρεοκοπία και υποστήριξε πως αυτό που έπρεπε πρωτίστως να καταφέρει ήταν να ανακτήσει την αξιοπιστία της Ελλάδας στο εξωτερικό και τους δανειστές της.
Με λίγα λόγια, όσα λέει ΤΩΡΑ ο κύριος Σαμαράς. Δύο χρόνια μετά τη βίαιη εξαθλίωση του ελληνικού λαού, οι δύο "ηγέτες" χρησιμοποιούν την ίδια ακριβώς επιχειρηματολογία. Και βέβαια ασκούν την ίδια αδιέξοδη πολιτική.
Τα συμπεράσματα δικά σας. Δείτε το βίντεο.

toxwni.gr   ///   http://makeleio.gr/ dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου