Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

«Χειρόφρενο» για την κατασκευάστρια εταιρεία των μαύρων ταξί του Λονδίνου

«Χειρόφρενο» για την κατασκευάστρια εταιρεία των μαύρων ταξί του Λονδίνου
Ορφανά είναι από χθες τα περίφημα μαύρα ταξί του Λονδίνου αφού η εταιρεία «Manganese Bronze» που τα κατασκεύαζε κήρυξε πτώχευση, αφού τα χρέη της είχαν φτάσει στα ύψη και παρά τις προσπάθειες δεν μπόρεσε να επιτευχθεί συμφωνία για την αναδιάρθρωση των χρεών της με τους πιστωτές της.
Το Σαββατοκύριακο η Manganese Bronze προσπάθησε να λάβει ένα πακέτο διάσωσης από την κινεζική κατασκευάστρια αυτοκινήτων Geely, η οποία κατέχει το 20% της εταιρείας,ωστόσο συμφωνία δεν υπήρξε με αποτέλεσμα να έρθει το λουκέτο.
Ο δρόμος προς το... τέλος
Ο τελευταίος χρόνος για την Manganese Bronze ήταν καταστροφικός, με την εταιρεία να ανακαλεί 400 αυτοκίνητα που παρουσίασαν βλάβες στα τιμόνια και ανέστειλε τις μετοχές της, προειδοποιώντας ουσιαστικά για την μπόρα που ερχόταν, αφού η «τρύπα» των 3,9 εκατομμυρίων λιρών δεν θα έκλεινε.
Το παράδοξο είναι πως αν με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου κέρδισε μια από τις καλύτερες δωρεάν διαφημίσεις κατά την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, όταν οι Spice Girls χόρεψαν στην οροφή πέντε μαύρων ταξί.
Η Manganese Bronze κατασκευάζει τα μαύρα ταξί από το 1948 και απασχολούσε 288 άτομα στο Κάβεντρι.

Πηγή:    http://www.iefimerida.gr
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου