Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

ΔΙΧΑΖΕΙ Η ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ Αpache ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ

alt


Η μετεγκατάσταση των ελικοπτέρων Apache από τα Μέγαρα στο Βόλο, θεωρείται «τελειωμένη» υπόθεση από το ΓΕΣ, αν και η συζήτηση για το αν πρέπει ή όχι να γίνει συνεχίζεται.
Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις από στελέχη που προφανώς δεν βλέπουν θετικά τη προοπτική μετακίνησης, ωστόσο έχουν τεθεί και κάποια θέματα που καλό θα είναι να διευκρινιστούν. 
Το ένα είναι το κόστος της μετεγκατάστασης για το οποίο πολλοί υποστηρίζουν ότι από τις 200.000 ευρώ που προβλέπονταν στον προϋπολογισμό, θα φθάσει στα 3 εκατομμύρια!

Με μια επιστολή προς τον ΥΕΘΑ Πάνο Παναγιωτόπουλο στην οποία θέτουν σειρά ερωτημάτων για την μεταστάθμευση των επιθετικών ελικοπτέρων Apache από τα Μέγαρα στο Βόλο, στελέχη της Αεροπορίας Στρατού, υποστηρίζουν ότι η απόφαση αυτή προκαλεί περισσότερα προβλήματα απ΄ όσα υποτίθεται θα λύσει.

Το ενδιαφέρον είναι ότι δεν θέτουν θέματα που έχουν να κάνουν με τη μετακίνηση του προσωπικού και τις επιπτώσεις της, όπως πολλοί θα πίστευαν ,αλλά επικεντρώνουν τα ερωτήματά τους σε ζητήματα επιχειρησιακά και οικονομικά. Αυτά τα τελευταία έχουν να κάνουν με το κόστος της μετεγκατάστασης, το οποίο φαίνεται ότι “ξεφεύγει” κατά πολύ από τα προβλεπόμενα.

Ασφαλώς το πρωτεύον στην υπόθεση είναι το επιχειρησιακό όφελος. Μένει να αποδειχτεί και από την άλλη πλευρά αν το κέρδος που θα προκύψει θα είναι πραγματικά μεγαλύτερο από τις “ζημιές” που όπως λένε τα στελέχη της Αεροπορίας Στρατού, προκύπτουν.
Onalert.gr   για την αντιγραφή   http://www.thessalianews.gr
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου