Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Δεν πρόλαβε ο μακαριστός Αγαθόνικος...της ΜΟΝΗΣ ΑΝΤΙΝΙΤΣΑΣ


Η λύση στο αίνιγμα ήρθε ακριβώς την μέρα θανάτου του.
Δεν πρόλαβε ο   π. Αγαθόνικος να πληροφορηθεί την εξιχνίαση της δολοφονίας της 60χρονης οδοντιάτρου Ελευθερίας Ραμιώτη που πέρυσι τέτοιο  καιρό είχε εξαφανιστεί από την Μονή της Αντίνιτσας είχε φιλοξενηθεί.
Η άτυχη οδοντίατρος είχε ως πνευματικό της τον μακαριστό π. Αγαθόνικο, είχε φιλοξενηθεί πέρυσι στις 3 Ιουλίου στο Μοναστήρι και την επομένη αναχώρησε  με το αυτοκίνητο της.
Έξω από το Μοναστήρι χάθηκαν τα ίχνη της.Μετά από εκτεταμένες έρευνες της Αστυνομίας βρέθηκε το  μικρό  ΙΧΕ έξω από το Νοσοκομείο Λαμίας ενώ λίγες ημέρες αργότερα βρέθηκαν  σε αγροτική περιοχή σε μικρή απόσταση από το Μοναστήρι υπολείμματα των ενδυμάτων που φορούσε η οδοντίατρος αλλά και μέλη ανθρώπινου σώματος που μετά τους κατάλληλους ελέγχους αποδείχθηκε πως ανήκαν στην Ραμιώτη.
Ήταν  προφανές  ότι  είχε πέσει θύμα δολοφονίας.
Ο μακαριστός είχε μιλήσει τότε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του FM-1 και είχε εκφράσει τη βαθιά του λύπη για το γεγονός.
Χτες το πρωί  ο π.Αγαθόνικος έφυγε από τη ζωή ,χτες το  πρωί  η Ασφάλεια Λαμίας κατάφερε να ταυτοποιήσει τα στοιχεία που είχε συλλέξει και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι είχε στη διάθεση της τους δράστες της αποτρόπαιης δολοφονίας.
 
Όπως φαίνεται,  τη βραδιά που  η 60χρονη οδοντίατρος  διέμενε στο Μοναστήρι  ταυτόχρονα  φιλοξενούμενοι ήταν και δυο άνδρες ο ένας μάλιστα από την Αιγιαλεία από όπου κατάγονταν και ο π. Αγαθόνικος. Είχαν ζητήσει φιλοξενία, δήλωσαν ότι  είναι επαγγελματίες ψυκτικοί και  έκαναν διάφορες εργασίες στην περιοχή.
Εκεί γνωρίστηκαν  και με το θύμα και αποκόμισαν την εντύπωση ότι  είχε πολλά χρήματα μαζί της. Έτσι  γύρω στις 8 το πρωί οι δυο έφυγαν αφού ευχαρίστησαν τον γέροντα της Μονής για την φιλοξενία αλλά δεν απομακρύνθηκαν πολύ από εκεί. Λίγο πιο κάτω έστησαν καρτέρι θανάτου και μόλις  μια ώρα μετά είδαν την οδοντίατρο να κατεβαίνει της έκαναν σήμα να σταματήσει, εκείνη  χωρίς να υποψιαστεί κάτι κακό  αφού είχαν γνωριστεί το προηγούμενο βράδυ στο Μοναστήρι σταμάτησε.
Τότε άρχισε το μαρτύριο της και  ουσιαστικά η τελευταία  πράξη μιας ανθρώπινης τραγωδίας .Οι δυο συνεργοί κακοποιοί  αφού βασάνισαν την άτυχη γυναίκα για να τους αποκαλύψει που έχει τα χρήματα της ,την χτύπησαν μέχρι θανάτου και την εγκατέλειψαν σε μια δύσβατη  αγροτοδασικη περιοχή .Το αυτοκίνητο της το πήρε ο ένας από αυτούς και το μετέφερε στον δρόμο  που οδηγεί στο  Νοσοκομείο  λίγα μέτρα μακριά από την  νότια πύλη.
Ο χρόνος περνούσε και σχεδόν η υπόθεση είχε ξεχαστεί ,όμως φαίνεται ότι  μπορεί να δίνεται η εντύπωση ότι  η Αστυνομία γυρίζει  εύκολα σελίδα και «ξεχνάει» κάποιες δύσκολες υποθέσεις αλλά δεν συνέβη κάτι τέτοιο.
Άνδρες της ασφάλειας όλο αυτό το χρονικό διάστημα ερευνούσαν διακριτικά κάθε πτυχή της υπόθεσης .Απέκλειαν κάθε και πιθανό  ένοχο  ώσπου κατέληξαν στους δυο δήθεν…ψυκτικούς. Ο ένας από αυτούς μάλιστα είχε φύγει για την Ιταλία ενώ ο  άλλος που είχε και αρκετά  παραβατικα περιστατικά καταγραμμένα στο ποινικό του μητρώο   παρέμεινε στην Ελλάδα.
Με την αξιοποίηση  ορισμένων στοιχείων και ίσως σε αυτό να συνέβαλε και ο μακαριστός Αγαθόνικος που είχε δείξει προσωπικό ενδιαφέρον για την εξιχνίαση της υπόθεσης οι αστυνομικοί έδεσαν  το κουβάρι και  οδηγήθηκαν στο αίσιο αποτέλεσμα, στον εντοπισμό και τη σύλληψη του ενός που διέμενε στην Ελλάδα ενώ  σύντομα θα εκδοθεί ένταλμα μέσω interpolγια την σύλληψη και επιστροφή στην Ελλάδα και του δεύτερου εμπλεκομένου στη στυγερή δολοφονία της  οδοντιάτρου.
 
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου