Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Παίρνουν χωράφια από αγρότες του Ν. Μοναστηρίου ΔΟΜΟΚΟΥ


Παίρνουν χωράφια από  αγρότες του Ν. Μοναστηρίου!
Μετά από 30 χρόνια που ίσχυε το καθεστώς παραχώρησης για καλλιέργεια  κτημάτων  από την έκταση των 2500 στρεμμάτων του Δημοσίου ,έρχεται τώρα η πολιτεία να τους «πετάξει έξω» για να  δώσει τα κτήματα αυτά και μάλιστα με πολύ χαμηλό  ενοίκιο σε άλλους  αγρότες η και κτηνοτρόφους!
Το θέμα αποκάλυψε ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας του Δήμου Δομοκού Νίκος Καλημέρης και ζήτησε άμεσα ενημέρωση από την Δημοτική Αρχή.
Όπως τόνισε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM-1 ο κ. Καλημέρης η διαδικασία αλλαγής  των καλλιεργητών που  διαχειρίζονται τα συγκεκριμένα κτήματα  εχει ξεκινήσει  ίσως και πριν έναν ολόκληρο χρόνο αλλα δυστυχώς κανείς δεν έδειξε  προθυμία να ενημερώσει τους αγρότες που ξαφνικά και λίγο πριν την νέα σπορά  θα βρεθούν στο δρομο αφού δεν θα έχουν τα χωράφια που τόσα χρόνια καλλιεργούσαν και  εξασφάλιζαν την επιβίωση τους.
Μετά την ανακίνηση του θέματος από τον κ. Καλημέρη  υπήρξε  κινητικότητα στον Δήμο και  τις επόμενες ημέρες ,ίσως και αύριο  ο Δήμαρχος Δομοκού Στέλιος Σύρρος θα συναντηθεί με τον  υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να ζητήσει εξηγήσεις για την  εξέλιξη αυτή που εχει προκαλέσει δικαιολογημένα την αγανάκτηση των αγροτών του Νέου Μοναστηρίου.

πηγη    http://www.lamiafm1.gr/i
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου