Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Αυτογελοιοποιείται το Υπουργείο Παιδείας, κανονικά το Γυμνάσιο Ομβριακής!!!!


Δεν πρόκειται για αντιπολιτευτική κριτική αλλα για επισήμανση μιας ακόμη αυτογελοιοποίησης βασικού πυλώνα της Διοικητικής δομής της χώρας στον τομεα της Παιδείας, οπως 
ειναι το Υπουργείο Παιδείας.
Οι αυτοσχεδιασμοι οδηγούν σε πιέσεις και παρεμβάσεις κυρίως βουλευτών και σε τραγικες υπαναχωρήσεις που μπορει μεν να ικανοποιούν-και δικαιως-αιτήματα μεγάλης μερίδας μιας τοπικής κοινωνίας ,ταυτοχρονα ομως καταδεικνύει τη ρηχότητα,την φαιδροτητα και την ανικανότητα πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων να σχεδιάσουν,να αποφασίσουν και να υλοποιήσουν πρακτικές που θα συμβάλουν στην ανοδο του μαθησιακου επιπέδου της δευτεροβάθμιας εκπαιδευσης και ειδικά στην ελληνικη περιφερεια.
Σύμφωνα με το ρεπορταζ του ΛΑΜΙΑ  FM-1 που μεταδοθηκε στο κεντρικό δελτίο του Σαββατου χαρακτηριστική και ενδεικτικη ειναι η περίπτωση αρχικα του Γυμνασιου της Λάρυμνας που κατα τρόπο κατηγορηματικό,ανενδοτο και αδιαπραγμάτευτο το Υπουργειο Παιδειας ειχε αποφασισει την συγχώνευσή του με αυτο του Μαρτίνου. Οι αντιδράσεις  ήταν δυναμικές και πολυδιαστατες κυριως ομως οι πιέσεις πολιτικων και κομματικων παραγόντων εγιναν δεκτές από την πολιτικη ηγεσια του Υπουργείου και η αρχικη α
διαλλαξια εγινε πολιτικη διαπραγματευση ώστε να παραμεινει  ως έχει το υπο....κατάργηση σχολειο!
Δευτερη περίπτωση το Γυμνασιο Ομβριακής.
Γονεις,εκπαιδευτικοι και γεινκοτερα η τοπικη κοινωνία δεν συμμεριζονταν το σχεδιασμο του Υπουργειο  το συγκεκριμμενο σχολειο να καταργηθεί και οι μαθητες να μεταφοερονται στο Γυμνασιο Δομοκού.Ομως οι πολιτικες και  κομματικες παρεμβάσεις δεν σταματησαν ποτέ, οι πολιτικοι έλαβαν το μηνυμα οτι θα υποστει ζημιά η εκλογικη.... σοδεια τους με το ενδεχομενο μαλιστα των πρόωρων εκλογών και δεν σταματησαν ποτε να ασκούν πιέσεις προς το ΥΠΕΘΟ.
Περασαν  μηνες και ο...αγωνας διακαιώθηκε.
Παραμενει εν λειτουργία και το Γυμνάσιο Ομβριακής.
Επι της ουσιας οι κατοικοι της περιοχής ειχαν δίκιο,το Υπουργείο σχεδίαζε επι...χάρτου !
Δικαιολογημένα τωρα, ειδικα η παράταξη των Ανεξάρτητων καθηγητών της ΕΛΜΕ Φθιωτιδας, με ενα καυστικο σχολιο τους επισημαίνουν την ελαφρότητα του πολιτικου συστηματος.
Καιρος ειναι και οι κατοικοι του πρώην Δήμου Αγίου Γεωργίου να ακολουθήσουν την πεπατημένη και  πολύ πιθανον να ικανοποιηθει το αιτημα τους για διατήρηση και του δικου τους σχολείου!
Όταν γινόντουσαν οι συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων του νομού γράφαμε
 
Ομβριακή – Υπηρεσιακοί παράγοντες 1 – 0
Να σήμερα που δικαιωθήκαμε. Εμείς απο την αρχή αταλάντευτα είμασταν εναντίον του κλεισίματος του σχολείου.  Το άνοιγμα ξανά του Γυμνασίου Ομβριακής δείχνει το πως λειτουργεί και σήμερα η πολιτική ηγεσία της χώρας. Τα  “ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα”  φανερώνουν τη μικροκομματική αντιμετώπιση των σοβαρών θεμάτων της εκπαίδευσης.  Χάνουμε ψήφους; να το λειτουργήσουμε. Εμεις πιστεύαμε και συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι το Γυμνάσιο της Ομβριακής είναι βιώσιμο, στην υποχρεωτική εκπαίδευση ανήκει και παιδαγωγικά – μαθησιακά αποδίδει καλύτερα  ένα μικρό σχολείο απο τα μεγάλα τα απρόσωπα στα οποία οι μαθητές αναλίσκονται στις μετακινήσεις περισσότερο παρά στην ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία.

πηγη     http://www.lamiafm1.gr
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου