Φακές Βουζίου της Οικογένειας Καλτσά - Οικογενειακή παράδοση απο το 1950 !
Από το 1950 η οικογένεια Καλτσά καλλιεργεί στα χωράφιά της στο Βούζι Δομοκού τις πανελλαδικά πλέον γνωστές Φακές Βουζίου. Θεωρείται ένα ιδιαίτερο προιόν λόγω του μικροκλίματος που κυριαρχεί στην περιοχή καθώς και για τα αργιλικά πετρώματα στα οποία καλλιεργείται και είναι εμπλουτισμένα με το συστατικό "μοντμορινολίνη".
Η συγκομιδή απέδειξε πως οι φακές μεγαλουργούν στο γόνιμο έδαφος του Βουζίου και έτσι σήμερα ο παραγωγός οσπρίων Καλτσάς Ν. Χρήστος παράγει ένα όσπριο που έχει ιδιαίτερη και μοναδική γεύση, δεν ξεφλουδίζει στο μαγείρεμα, έχει συμπαγές σώμα και πλατύσπερμο σπόρο (πολύ φαρδιά).
https://www.facebook.com/mikroiparagogoifthiotidas
ΠΗΓΗ http://domokos-news.blogspot.gr/2016/02/1950.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου