Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Ο Αλκίνοος με τραγούδι για τον Παύλο Φύσσα στον καινούριο του δίσκο!



Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης μας έχει χαρίσει μερικά από τα πιο όμορφα τραγούδια τoυ ελληνικού τραγουδιού.
Λίγο πριν ξεκινήσει τις εμφανίσεις του στο «Γυάλινο Μουσικό Θέατρο» έφτασε η στιγμή να μας παρουσιάσει το νέο του δίσκο...


Το τραγούδι που ήδη κυκλοφορεί λέγεται «Πάντα θα ξημερώνει» και γράφτηκε λίγο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Μπορείτε να το ακούσετε εδώ:

Το νέο του άλμπουμ έρχεται τρία χρόνια έπειτα από την τελευταία του κυκλοφορία και έχει τίτλο «Μικρή Βαλίτσα». Ο δίσκος περιλαμβάνει 13 κομμάτια σε στίχους και μουσική του ίδιου του ερμηνευτή.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, το νέο του δίσκο τον αφιερώνει «σε όσους αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον τόπο τους και σε όσους εγκαταλείπονται από αυτόν.»
Στην προσωπική του σελίδα έγραψε το παρακάτω σημείωμα που αξίζει να το διαβάσουμε:
«Με τον Βαγγέλη Λάππα και τον Βασίλη Δρούγκα, είπαμε να ηχογραφήσουμε έναν απλό δίσκο, σ’ ένα υπόγειο έξω απ’ την πόλη, στην ένοχη απάθεια του Αττικού Βορρά.

Βρεθήκαμε να παλεύουμε για μερόνυχτα, για μήνες, μέσα σε θεομηνίες, γεγονότα, μετακομίσεις, οικογενειακά δράματα, χωρισμούς, αγκαλιές, ποιήματα, φάλτσα, γαβγίσματα, αμέτρητα κουνούπια και παράξενα έντομα, σαλιγκάρια, ασθένειες δικές μας και δικών μας, γέλια με δάκρυα και δάκρυα με γέλια, αγκαλιές, ελάχιστο ύπνο και ακούραστες συνευρέσεις με αγαπημένους φίλους μουσικούς. Άφησαν τις διακοπές τους, τη μελέτη, παιδιά και συντρόφους, άλλοι ξέκλεψαν μέρες μέσα στις περιοδείες. Ήρθαν όλοι με απόφαση να παίξουμε ζόρικα, χωρίς κανόνες. Εξαντλητικά ωράρια, τα δάχτυλα να κάνουν τα δικά τους. Τότε, γίνονταν επιτέλους οι νότες μωρά με πρόσωπο, χαμογελούσε αγιασμένο σαν μετά από γέννα το χαρτί και χαιρόταν που το άγγιξε μια μέρα το μολύβι. Κι ας το σημείωσα πιωμένος και στην τύχη, και ποιος νοιάζεται αν είναι ή δεν είναι αριστούργημα, αφού γίνεται επιτέλους κάθε τι αυτό που είναι, αυτό που είμαστε…


dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου