Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΗ ΠΡΟΒΗΓΚΙΑ

Από την ηλιόλουστη Προβηγκία
Κείμενο: Χρυσάνθη Αγγελοπούλου
To 1896, μετά από μια μακριά περιήγηση στις οινοπαραγωγικές περιοχές της Γαλλίας, ο νεαρός γεωπόνος Μarcel Ott βρήκε τελικά αυτό που έψαχνε στην Προβηγκία. Εκεί έκανε πράξη το όραμα του, το οποίο συνέχισαν αργότερα τα παιδιά και τα εγγόνια του. Έτσι γεννήθηκε ο oίκος Domaines OTT, που από τότε μέχρι σήμερα συνεχίζει να παράγει με την ίδια εμμονή στην ποιότητα τα διασημότερα και πιο φίνα κρασιά της Προβηγκίας.
Όπως το Coeur De Grain Bandol Rose που παράγεται στο Chateau Romassan και οφείλει την κομψότητα του στις εξαιρετικές ποικιλίες Μorvedre, Cinsault, Grenach αλλά και στο πλούσιο φως που λούζει τα αμπελοτόπια που απλώνονται σε κλιμακωτά επίπεδα. Με εντυπωσιακό χρώμα, ισορροπία, ζωηράδα, μεταξένια υφή και αρωματική πολυπλοκότητα φρούτων με νότες εσπεριδοειδών και δροσερή αίσθηση γλυκόριζας. 
Ακόμα, το Clos Mireille Blanc de Blancs, ένα ξεχωριστό μείγμα των ποικιλιών Semillon και Rolle που ξεχειλίζει δροσιά -ιδανικό ως απεριτίφ αλλά και ως συνοδός ψητών ψαριών, οστρακοειδών και πιάτων μεσογειακής κουζίνας.
Τέλος, το Les Domaniers Côtes de Provence, ένα πλούσιο απόσταγμα τριών ποικιλιών (Grenache, Cinsault και Syrah), ένα φρέσκο και ισορροπημένο ροζέ που έχει αιχμαλωτίσει την ατμόσφαιρα της Cote d'Azur στο μπουκάλι του.
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου