Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Βιολογικό κοτόπουλο BIOGRECO - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ



Η ιστορία της BIOGRECO ξεκινάει το 2001. Τρεις νέοι που επέλεξαν να ζήσουν με τις οικογένειές τους στη Λακωνία, ο Σταύρος Αργυρόπουλος και ο Μπάμπης Λύρας, γεωπόνοι ζωοτέχνες και ο Μελέτης Γιαννάκος, αγρότης, ‘’έβαλαν στοίχημα’’ να τοποθετήσουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ, το κοτόπουλο όπως ήταν παλιά. Αγνόαυθεντικό με γεμάτη γεύση αλλά ταυτόχροναπιστοποιημένοασφαλές και υγιεινό.
Συνδυάζοντας την επιστημονική γνώση με την αγροτική εμπειρία, έπειτα από δοκιμές μηνών κατάφεραν να παρουσιάσουν στην ελληνική αγορά το πρώτο νωπό πιστοποιημένο βιολογικό κοτόπουλο.
Η παραγωγή τα πρώτα χρόνια ήταν ελάχιστη. Γρήγορα όμως οι καταναλωτές άρχισαν να αναγνωρίζουν την ιδιαιτερότητα και την ποιότητα του προϊόντος και έτσι η ομάδα BIOGRECO μπόρεσε να αναπτυχθεί και να βελτιώσει τις υποδομές της.
Σήμερα η BIOGRECO αποτελείται από 4 οικογενειακές πτηνοτροφικές μονάδες, από τη συνεργασία των οποίων προκύπτει μια παραγωγή περίπου 200,000 βιολογικών κοτόπουλων ανά έτος. Ποσότητα που αντιστοιχεί περίπου στο 70% της εγχώριας παραγωγής βιολογικών κοτόπουλων.
Διαθέτει υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις σφαγής και τυποποίησης, ιδιόκτητο δίκτυο διανομής και αυτοματοποιημένο εργοστάσιο βιολογικών ζωοτροφών.
Επιλογή της ομάδας BIOGRECO από την ίδρυσή της, ήταν η παραγωγή αποκλειστικά βιολογικών κοτόπουλων και αυτό γιατί δεν θεωρεί πως τα βιολογικά προϊόντα είναι απλώς μια ‘’τάση της αγοράς’’, αλλά η μοναδική ίσως πρόταση για βιώσιμη γεωργία σε εκμεταλλεύσεις μικρής κλίμακας με σεβασμό στο περιβάλλον και την αειφορία
Τηλ: 27310 35667
Fax: 27310 35667
Email: info @ biogreco.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ  http://www.biogreco.gr/el/

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ  

Αυθεντικό χωριάτικο κοτόπουλο στις πόλεις από την Biogreco  http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26519&subid=2&pubid=113369530

dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου