Ενάμιση μήνα μετά τον διορισμό του στη θέση του προέδρου του Δ.Σ. του Εθνικού Θεάτρου, ο Σταύρος Ξαρχάκος υπέβαλε την παραίτηση του από τη θέση αυτή, έπειτα από τη χθεσινή θυελλώδη έκτακτη συνεδρίαση του οργάνου.
Συνεδρίαση που συνεκάλεσε ο ίδιος, καθώς, όπως δήλωσε στα υπόλοιπα μέλη, πληροφορήθηκε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της επόμενης χειμερινής σεζόν "από τις εφημερίδες", κατηγορώντας τον νέο καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού για έλλειψη ενημέρωσης.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο γνωστός μουσικοσυνθέτης ισχυρίστηκε ότι η παρουσία του Λάκη Λαζόπουλου και του Πέτρου Φιλιππίδη δεν ταιριάζουν στη φυσιογνωμία του θεάτρου και στον παιδαγωγικό χαρακτήρα που οφείλει να έχει, ενώ κατηγόρησε τον Σωτήρη Χατζάκη (με τον οποίο, όπως είναι γνωστό, έχει στο παρελθόν συνεργαστεί επιτυχώς στις κοινές παραγωγές του ΚΘΒΕ και του Θεάτρου Ακροπόλ) ότι η επιλογή τους αντίκειται στην κατεύθυνση του δραματολογίου που συμφώνησαν.
Από τη μεριά του, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού, μολονότι προσπάθησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους, επέμεινε πως ο νόμος δίνει αποκλειστικά στον ίδιο το δικαίωμα να αποφασίζει για ζητήματα ρεπερτορίου.


πηγη   http://www.avgi.gr