Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Βόλος: Συνεργασία Δήμου με Ισραήλ για τον τουρισμό


PRESBHS ISRAHL
Επίσκεψη στο Δημαρχείο του Βόλου πραγματοποίησε σήμερα ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα κ. Άριε Μέκελ, ο οποίος σε συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο κ. Πάνο Σκοτινιώτη επαναβεβαίωσε την επιθυμία για διεύρυνση των σχέσεων του Ισραήλ με το Βόλο και την ευρύτερη περιοχή, με έμφαση στον τομέα του τουρισμού. Στη συνάντηση συμμετείχαν η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης κ. Σ. Μπαρτζιώκα και ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Μ. Ζουμπουλάκης. Κορυφαία προτεραιότητα για το Δήμο Βόλου αποτελεί η καθιέρωση πτήσεων τσάρτερ από το Ισραήλ στο αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου. Το θέμα συζητήθηκε στη σημερινή συνάντηση του Δημάρχου με τον κ. Μέκελ, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα βοηθήσει για την επίτευξη του στόχου. Το ενδιαφέρον του κ.Μέκελ για την ανάπτυξη των τουριστικών σχέσεων με το Βόλο και το Πήλιο φαίνεται και από τη σύντομη επίσκεψή του, μαζί με τον Δήμαρχο Βόλου, στα χθεσινή κοπή της πίτας της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας. Σημειώνεται ότι Δήμος Βόλου θα είναι παρών στη μεγάλη τουριστική έκθεση του Τελ Αβίβ, την επόμενη εβδομάδα, όπου η κ. Μπαρτζιώκα θα έχει επαφές με στελέχη μεγάλων τουριστικών οργανισμών και για το θέμα της αεροπορικής σύνδεσης.
«Εκατοντάδες τσάρτερ από το Ισραήλ έρχονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα και δεν βλέπω το λόγο γιατί κάποια να μην έλθουν και εδώ. Την άλλη εβδομάδα θα έλθει στο Ισραήλ μια νέα Βολιώτικη αντιπροσωπεία για να συνεχίσει τις συζητήσεις με τους τουριστικούς πράκτορες και θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε. Οι προοπτικές είναι πολύ καλές», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Μέκελ και πρόσθεσε ότι ο Βόλος και το Πήλιο αποτελούν ήδη για αρκετούς Ισραηλινούς αγαπημένο προορισμό.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το 2011 επισκέφθηκαν την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Βόλου 2000 τουρίστες από το Ισραήλ, αριθμός ο οποίος θα μπορούσε να διπλασιαστεί τη φετινή χρονιά. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, συνολικά το 2011 επισκέφθηκαν την Ελλάδα 420.000 Ισραηλινοί τουρίστες. Και μόνο το 1% από αυτούς αν κατευθυνθεί στο Βόλο, ο αριθμός των επισκεπτών το 2012 θα ανέλθει αμέσως στα 4.200 άτομα. Σημειώνεται ότι μεγάλοι ταξιδιωτικοί πράκτορες του Ισραήλ έχουν εκδηλώσει ζωηρό ενδιαφέρον για την ανάπτυξη Ισραηλινού Χειμερινού Τουρισμού στο Πήλιο.
Στη συνάντηση παρέστη και ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Μ. Ζουμπουλάκης, καθώς στις συνομιλίες που είχε ο Δήμαρχος Βόλου με τον κ. Μέκελ, ο Ισραηλινός Πρέσβης εξεδήλωσε ενδιαφέρον για την ανάπτυξη σχέσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με αντίστοιχα Πανεπιστήμια του Ισραήλ, παγκοσμίως αναγνωρισμένα. «Πιστεύουμε στην προοπτική αυτών των συνεργασιών, προς όφελος και των δύο πλευρών», τόνισε ο κ. Μέκελ, και δεσμεύτηκε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση επίσκεψης στο Βόλο Ισραηλινών ακαδημαϊκών και επιστημόνων, προκειμένου να λάβουν μέρος σε σεμινάρια ή συνέδρια, ενώ παράλληλα θα προωθηθούν ανταλλαγές φοιτητών.

πηγη  http://www.ert.gr
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου