Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Μοντέλο Βουλής των Ελλήνων 2019 - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ;

Το Μοντέλο Βουλής των Ελλήνων αποτελεί προσομοίωση της διαδικασίας νομοθέτησης της Βουλής των Ελλήνων. Νέοι από κάθε σχολή της χώρας ή του εξωτερικού λαμβάνουν θέσεις Βουλευτών και Υπουργών, συζητούν θέματα που απασχολούν την Ελλάδα και αποφασίσουν ψηφίζοντας τα δικά τους Σχέδια Νόμου.
Η προσομοίωση περιλαμβάνει τέσσερις ισάριθμες κοινοβουλευτικές ομάδες, οι οποίες καλύπτουν όλο το ιδεολογικό φάσμα της ελληνικής πολιτικής σκηνής. Κάθε ομάδα αποτελείται από τον Πρόεδρό της, τους επιμέρους Τομεάρχες και τους Βουλευτές της και προσπαθεί να συνεισφέρει όσο το δυνατόν περισσότερο στα νομοσχέδια μέσα από τη συνεργασία και τη δημοκρατική τους λειτουργία.
Ο βασικός στόχος της προσομοίωσης είναι η διαμόρφωση των Σχεδίων Νόμου, τα οποία συζητούν οι Βουλευτές στις Επιτροπές τους και ψηφίζουν ως σύνολο στην Ολομέλεια της Βουλής. Η Κυβέρνηση καταθέτει τα Σχέδια Νόμου και κάθε Βουλευτής τροποποιεί τις προτάσεις ή προσθέτει δικές του ώστε να προκύψει η τελική απόφαση της Επιτροπής. Ωστόσο, οι Βουλευτές καλούνται να τηρήσουν τις αρχές της κοινοβουλευτικής τους ομάδας, την οποία μέσα στην επιτροπή συντονίζει ο αρμόδιος τομεάρχης, διαφορετικά μπορεί να διαγραφούν και να ακολουθήσουν ανεξάρτητη πορεία.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΒΕ  ΣΤΟ http://infocracy.mve.gr
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου