Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Υπόθεση Softex: Η κυβέρνηση έριξε το φταίξιμο στις Ασφαλιστικές Εταιρείες - Απάντηση Εταιρειών

softex-istoria-tautismeni-me-tin-metapolemiki-ellada.w_l

Προς έκπληξη όλων των Ασφαλιστικών Εταιρειών και δη των εταιρειών που εμπλέκονται στην υπόθεση,  η κυβέρνηση και συγκεκριμένα το Υπουργείο Εργασίας έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση στην οποία κατηγορεί τις Ασφαλιστικές Εταιρείες για την απόφαση της Bolton Hellas ΑΕΒΕ να κλείσει το εργοστάσιό της στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα το υπουργείο κατηγορεί τις Ασφαλιστικές εταιρείες Generali, HDI Gerling, Interamerican & ΑΤΕ Ασφαλιστική ότι με  «διάφορες δικαιολογίες και καθυστερήσεις αποφάσισαν να αποζημιώσουν με ένα πολύ μικρό ποσό την Εταιρεία». Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η μητρική εταιρεία της Αθηναϊκής Χαρτοποιίας, Bolton Group, να χρησιμοποιήσει το εν λόγω γεγονός ως «πρόσχημα» προκειμένου να κλείσει το εργοστάσιό της και να απολυθούν οι περίπου 200 εργαζόμενοι σε αυτό.
Σε επικοινωνία που είχαμε με τις Ασφαλιστικές εταιρείες τα πράγματα παρουσιάζονται πολύ πιο διαφορετικά. Σύμφωνα με αδιάψευστα στοιχεία οι Ασφαλιστικές Εταιρείες που συνεργάστηκαν για να ασφαλίσουν το συγκεκριμένο εργοστάσιο με leader την Ασφαλιστική Εταιρεία Generaliαποζημίωσαν την Εταιρεία σε λιγότερο από 6 μήνες με το ποσό των περίπου 9 εκατ. ευρώ και αφού είχε προηγηθεί πραγματογνωμοσύνη από Ιταλούς πραγματογνώμονες. Μια σχετικά γνωστή διαδικασία που ακολουθείται κάθε φορά βάσει αυστηρών ελέγχων αλλά και βάσει των καλύψεων που έχει ζητήσει ο πελάτης.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση υπήρχε και κάλυψη διακοπής εργασιών σε περίπτωση ατυχήματος, δηλαδή η αποζημίωση να καλύπτει όλα τα έξοδα της Εταιρείας μέχρι να αποκατασταθεί η ζημιά. Η αποζημίωση λοιπόν δόθηκε με τη Softex να μην εκφράζει ούτε στο ελάχιστο τη δυσαρέσκειά της για το ποσό της αποζημίωσης.
Απορία και δυσαρέσκεια προκαλεί λοιπόν ο τρόπος με τον οποίο ένα υπουργείο – και μάλιστα τόσο σχετικό με το επάγγελμα των Ασφαλιστικών Εταιρειών να κατηγορεί «ελαφρά την καρδία» τις ασφαλιστικές εταιρείες δημιουργώντας εντυπώσεις που ειδικά αυτή τη περίοδο είναι περιττές αν όχι προσβλητικές για το σύνολο της αγοράς.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Insurancedaily.gr οι εταιρείες που κάλυψαν την αποζημίωση για την εν λόγο εταιρεία εξετάζουν το ενδεχόμενο να τοποθετηθούν πάνω στο θέμα με κοινό δελτίο τύπου.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ των συνασφαλιστριών εταιριών για τη SOFTEX

Με έκπληξη και προβληματισμό παρακολουθούμε την ανάμιξη των ασφαλιστικών εταιριών μας σε αναφορές και αιτιάσεις για την παύση λειτουργίας της SOFTEX (ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΧΑΡΤΟΠΟΙΪΑ ΑΕ, Χαρτεργατών 4, Αθήνα). Επισημαίνουμε ως τουλάχιστον επιπόλαιη και άστοχη -όπως προκύπτει από ανακριβείς δηλώσεις στα έντυπα και ψηφιακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και από την ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας- την προσπάθεια απόδοσης των αιτίων για την παύση λειτουργίας της SOFTEX στις ασφαλιστικές εταιρίες και συγκεκριμένα με την καταβολή «μικρής» -όπως χαρακτηρίστηκε- ασφαλιστικής αποζημίωσης για τις ζημιές που υπέστη η επιχείρηση από την πυρκαγιά στις 3 Ιουλίου 2015.
Οι ασφαλιστικές εταιρίες GENERALI HELLAS, HDI GERLING, INTERAMERICAN και ΑΤΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, ως συνασφαλίστριες εταιρίες της SOFTEX, δηλώνουμε κατηγορηματικά και με ρητή επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματός μας, ότι, μετά το ζημιογόνο γεγονός της εν λόγω πυρκαγιάς και την ολοκλήρωση εκτίμησης των συνθηκών επέλευσης του κινδύνου και αποτίμησης των ζημιών που υπέστη η ασφαλισμένη εταιρία SOFTEX, προχωρήσαμε σε αποζημίωσή της μέσα σε εύλογο και μάλιστα, ιδιαίτερα σύντομο χρονικό διάστημα, λαμβανομένου υπόψη του μεγέθους, της έκτασης και της φύσης της ζημίας. Η αποζημίωση καταβλήθηκε σύμφωνα με τους όρους και τις καλύψεις του ασφαλιστηρίου συμβολαίου, τη νομοθεσία και μετά τη σύμφωνη γνώμη και ρητή αποδοχή από την ασφαλισμένη επιχείρηση.



ΠΗΓΗ  http://www.nextdeal.gr/%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου