Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Φορτηγά και προσπέρασμα στην εθνική οδό! Κάτι αλλάζει... [ΒΙΝΤΕΟ]

Φορτηγά και προσπέρασμα στην εθνική οδό! Κάτι αλλάζει... [ΒΙΝΤΕΟ]

Οσοι έχουν οδηγήσει τα τελευταία χρόνια στην εθνική (ο Θεός να την κάνει) Κορίνθου-Πατρών, αλλά και σε άλλους δρόμους της χώρας, έχουν καταλάβει από πρώτο χέρι πόσο επικίνδυνο είναι το προσπέρασμα φορτηγών, όταν η ορατότητα είναι μηδενική.
Υστερα από αρκετά λεπτά στην πλάτη του φορτηγού, ο οδηγός αρχίζει να νευριάζει, χάνει την κριτική του ικανότητα και σε μία απέλπιδα προσπάθεια να φτάσει λίγο νωρίτερα στον προορισμό του βγαίνει τυφλά στο αντίθετο…
Αν είναι τυχερός προσπερνάει αλλά αν όχι φτάνει τελικά σε… άλλο προορισμό! «Χλοερό και αναψύξεως», αν καταλαβαίνετε τι εννοώ.
Μία εταιρία ωστόσο, αποφάσισε να βοηθήσει τους οδηγούς στην Ελλάδα και άλλες χώρες με αντίστοιχα φανταστικό οδικό δίκτυο και προωθεί μία λύση που θα σώσει ζωές.
Δημιούργησε φορτηγά τα οποία «βλέπουν» μπροστά και προβάλουν την εικόνα αυτή σε μίαγιγαντο-οθόνη προσαρμοσμένη στην πίσω πόρτα της νταλίκας.
Η κάμερα είναι τοποθετημένη ψηλά στο εμπρός μέρος, οπότε προσφέρει Live εικόνα εκατοντάδες μέτρα μπροστά, επιτρέποντας στον οδηγό που κινείται στο τυφλό σημείο να επιλέξει την κατάλληλη στιγμή για προσπέρασμα με ασφάλεια!
Αυτή τη στιγμή, η εταιρία βρίσκεται στη φάση των επίσημων δοκιμών ώστε να αποδειχθεί η χρησιμότητα του συστήματος και να προταθεί σε κράτη και αυτοκινητοβιομηχανίες η εφαρμογή του.
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου