Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Μια παράσταση τσέπης από τον Πειραιά, για καλό σκοπό

Νέοι ηθοποιοί μετέχουν στο πρόγραμμα, μέσω του οποίου το Δημοτικό Θέατρο θέλει να αφουγκραστεί τον παλμό της κοινωνίας, βγάζοντας τις παραστάσεις από τη συμβατική τους έδρα.

«Η τέχνη πρέπει να φτάνει στις εστίες, τους χώρους όπου υπάρχει κοινωνική ένταση, εκεί όπου οι άνθρωποι ζουν τη δική τους ρουτίνα, συζητούν για τα προβλήματά τους, υπομένουν δυσκολίες ή ξεδίνουν από αυτές» λέει στην «Κ» ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, Νίκος Διαμαντής. Η συνομιλία αφορά το πρόγραμμα «Αλληλεγγύη» του Δημοτικού Θεάτρου, το οποίο έρχεται να ενισχύσει τη στροφή πολλών θεατρικών οργανισμών (δημόσιων ή μη) στην παρουσίαση καλλιτεχνικών δράσεων εκτός της συμβατικής τους έδρας. Και η καλλιτεχνική αυτή τάση στην Ελλάδα απέκτησε έντονα κοινωνικά χαρακτηριστικά, κυρίως λόγω της οξείας οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Οι θεατρικές ομάδες «κατεβαίνουν» στην κοινωνία για να νιώσουν τον παλμό της, να συνομιλήσουν με τα πρόσωπά της.


Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ: http://www.kathimerini.gr/845022/article/epikairothta/ellada/mia-parastash-tsephs-apo-ton-peiraia-gia-kalo-skopo
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου