Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΜΕΓΓΕΝΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ - Ορκωμοσία δόκιμων αστυφυλάκων με στολές ... συνοριοφυλάκων!



H παραδοχή του Αρχηγού ΓΕΣ αντιστράτηγου Βασίλη Τελλίδη ότι δεν υπάρχουν κονδύλια στις Ενοπλες Δυνάμεις ούτε για να αγοραστούν στολές στους νεοσύλλεκτους που ανέδειξε το χθεσινό δημοσίευμα του pronews.gr, φαίνεται ότι δεν αφορά μόνο το υπουργείο Εθνικής Αμυνας: Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τα Σώματα Ασφαλέιας:
Όπως αναφέρει η εφημερίδα της Κομοτηνής xronos.gr oι 301 νέοι δόκιμοι αστυφύλακες της Κομοτηνής τελικά ντύθηκαν με χακί στολές συνοριοφυλάκων και όχι τις χαρακτηριστικές στα μπλε, στολές αφού το κουαρτέτο δεν εγκρίνει κονδύλι για να αγοραστούν στολές! 
Ενώ αντί για αρβύλες φορούν αθλητικά παπούτσια!
Ελπίζουμε την επόμενη φορά να μην φορούν στολές Πυροσβεστικής ή αδελφών νοσοκόμων, επειδή αυτές βρέθηκαν πρόχειρες στις κρατικές αποθήκες!
Η εικόνα που παρουσιάζουν οι 301 νέοι δόκιμοι αστυφύλακες, 224 άνδρες και 77 γυναίκες, που παρουσιάστηκαν την Κυριακή 18 Οκτωβρίου στο τμήμα της Κομοτηνής ως επιτυχόντες στις πανελλήνιες εξετάσεις του έτους 2013, ήταν σίγουρα διαφορετική από τις άλλες χρονιές.
Εντύπωση επίσης προκαλεί το γεγονός ότι ορισμένοι δόκιμοι αστυφύλακες, γυναίκες και άνδρες, δε φορούν αρβύλες, αλλά αθλητικά παπούτσια.

Οι εικόνες αδιάψευστος μάρτυρας, δημοσιεύτηκαν χθες στην ιστοσελίδα της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων με αφορμή την παρουσία του Μητροπολίτη στην σχολή.

Το γεγονός των χακί στολών φυσικά και δε μπορεί να επισκιάσει το θετικό γεγονός της επαναλειτουργίας της σχολής στην Κομοτηνή, αλλά επισημαίνεται για να καταδείξει την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζονται τα πάντα στην χώρα μας από τότε που ξεκίνησε η οικονομική κρίση.
Και να ήταν μόνο αυτό...
Η θαρραλέα παραδοχή του Αρχηγού ΓΕΣ μπορεί να προκάλεσε την δυσθυμία της πολιτικής ηγεσίας, αλλά ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Π.Καμμένς γνωρίζει "από πρώτο χέρι" το δραματικό της κατάστασης.
Στην πρόσφατη άσκηση "Παρμενίων 2015" πρωταγωνιστούσαν ΤΟΜΠ Μ113Α2/Α3 του '60 με το προσωπικό εντελώς ακάλυπτο (δεν έχουν πάρει μαθήματα από τους πρόσφατους και εν εξελίξει πολέμους σε Ιράκ και Συρία πώς ότι εξέχει από ΤΟΜΠ/ΤΟΜΑ, πεθαίνει; Και δεν έχουν καν πυροβολικό οι αντίπαλοι για να θερίζονται από θραύσματα και βομβίδια οι Στρατοί του Ιράκ και της Συρίας. Ενώ το τουρκικό πυροβολικό έχει μπόλικα πυροβόλα απ'ότι ξέρουμε...).
Και θεωρούν εξέλιξη στο ΓΕΣ ότι βάζουν κάτι λαμαρίνες γύρω από τον πολυβολητή και αυτό όχι σε όλα τα οχήματα!
Το ότι ελλείψει προσωπικού οι ομάδες μάχης εμφανίστηκαν στο τμήμα επίδειξης (!) με έξι άτομα προσωπικό τους λέει τίποτα; Και αυτοί με Κοιλίτσες, μαγουλάκια, έτοιμο κρέας για τα κανόνια.
Υλικό της πλάκας! Ατομικά όπλα ξεβαμμένα και αρχαία! Ούτε σκοπευτικά, ούτε τίποτα.Μην μιλήσουμε για αλεξίσφαιρα/αλεξίθραυσμα γιλέκα, που φορούν ΟΛΟΙ οι Στρατοί του κόσμου πλην του Ελληνικού που έχει, προφανώς, πολύ προσωπικό για να θυσιάσει στο πεδίο της μάχης σε επίθέσεις στιλ "ανθρώπινα κύματα.
Η κατάσταση είναι δραματική. Οταν κάποιος λέει την αλήθεια δεν φταίει η αλήθεια. Φταίει αυτό που δημιούργησε την αλήθεια...
ΠΗΓΗ  http://www.defencenet.gr/defence/20151023/%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου