Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Φιάσκο Σαμαρά η Αμφίπολη ισχυρίζεται η Αυγή - Οργισμένη απάντηση της Περιστέρη στην “Αυγή”

Φιάσκο Σαμαρά η Αμφίπολη

Προτού συμπληρωθεί ένας χρόνος από την ανακοίνωση των σπουδαίων ευρημάτων στην Αμφίπολη και του αρχαιολογικού πυροτεχνήματος που επί μήνες παρακολουθούσε η ελληνική κοινή γνώμη από τα τηλεοπτικά κανάλια, τα επιστημονικά δεδομένα που προκύπτουν από την ανασκαφική έρευνα έρχονται να ανατρέψουν τη χρονολόγηση του μνημείου, η οποία διολισθαίνει από τον 4ο αι. π.Χ. στους ύστερους ελληνιστικούς χρόνους (δεύτερο μισό 2ου αι. π.Χ. – 1ος αι. π.Χ.). Αυτό δείχνει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Αυγής», η έκθεση αυτοψίας που πραγματοποίησε κλιμάκιο του υπουργείου Πολιτισμού αποτελούμενο από έγκριτους αρχαιολόγους, με πολυετή ανασκαφική εμπειρία στη Μακεδονία, στον αρχαιολογικό χώρο και στο Μουσείο της Αμφίπολης όπου φυλάσσονται η κεραμική και άλλα κινητά ευρήματα της ανασκαφής, στις 30 Μαΐου.
Μαζί με τη διολίσθηση της χρονολόγησης του σπουδαίου μνημείου ενταφιάζονται οι πολιτικές και επικοινωνιακές μέθοδοι χειραγώγησης και παραπλάνησης των πολιτών που επιστράτευσε η κυβέρνηση Σαμαρά για μικροπολιτικά οφέλη.



Οργισμένη απάντηση της Περιστέρη στην “Αυγή”



Η επικεφαλής των ανασκαφών στο μνημείο της Αμφίπολης, Κατερίνα Περιστέρη, έδωσε μέσω επιστολής της οργισμένη απάντηση στην εφημερίδα “Αυγή”, με αφορμή το...
δημοσίευμα που κάνει λόγο για “φιάσκο Σαμαρά η Αμφίπολη”.

Στην επιστολή της προς την εφημερίδα, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών και Υπεύθυνη Ανασκαφέας Τύμβου Καστά Αμφίπολης, κάνει λόγο για βάναυση προσβολή της προσωπικότητας της και του έργου της διεπιστημονικής ομάδας και ζητά ευθύνες για την απαξίωση του έργου της ενώ διεκδικεί το δικαίωμα αποκατάστασης της αλήθειας.

Δίνει στοιχεία για τη χρονολόγηση του μνημείου και κάνει λόγω για υποτιθέμενη αυτοψία ενώ αποκαλύπτει ονόματα που έβγαλαν το συγκεκριμένο πόρισμα.

Αναλυτικά η επιστολή: http://nonews-news.blogspot.gr/2015/08/blog-post_463.html#more
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου