Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

«Ψαλίδι» στις συντάξεις από Σεπτέμβριο - ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για «Ψαλίδι» στις συντάξεις από Σεπτέμβριο
Στην εγκύκλιο αναφέρεται ακόμη ότι σχετικά με τις ήδη χορηγούμενες συντάξεις του Ιουλίου αλλά και του Αυγούστου του τρέχοντος έτους, τα ποσά τις εισφοράς που προκύπτουν ως διαφορά θα παρακρατηθούν από τη σύνταξη του Σεπτεμβρίου που καταβάλλεται τέλη Αυγούστου.

Έτσι, για παράδειγμα, σε κύρια σύνταξη 1.000 ευρώ (ποσό 2009), με την αύξηση της εισφοράς από το 4% σε 6%, η παρακράτηση θα πάει από τα 40 στα 60 ευρώ, δηλάδή ο συνταξιούχος θα χάσει επιπλέον 20 ευρώ το μήνα. Σε ό,τι αφορά τη σύνταξη που θα λάβει τον Σεπτέμβριο, θα είναι μειωμένη κατά 60 ευρώ, λόγω της τρίμηνης παρακράτησης (3 μήνες Χ 20 ευρώ = 60 ευρώ).

Σχετικη εγκύκλιος αναμένεται να εκδοθεί αύριο και για την επιβολή εισφοράς ύψους 6% στις επικουρικές συντάξεις, για τις οποίες ωστόσο η παρακράτηση θα γίνει στο καταβαλλόμενο ποσό, δηλαδή σε αυτό που σήμερα μπαίνει στον λογαριασμό του συνταξιούχου.
Αυτό θα σημάνει ότι μια μέση επικουρική σύνταξη 160 ευρώ θα έχει μηνιαία παρακράτηση 9,6 ευρώ, ενώ η τρίμηνη αναδρομική παρακράτηση για τους μήνες από Ιούλιο έως Σεπτέμβριο θα είναι 28,8 ευρώ.

dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου