Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2015

Επιστήμονες δημιούργησαν ρύζι «χαμηλού μεθανίου»



Διεθνής ερευνητική ομάδα ανακοίνωσε τη δημιουργία μίας ποικιλίας ρυζιού με πιο αμυλώδεις κόκκους που εκπέμπει λιγότερο μεθάνιο.
Η νέα ποικιλία αποτελεί ένα βήμα προς την επίτευξη του στόχου τόσο της σίτισης περισσότερων ανθρώπων όσο και του περιορισμού της υπερθέρμανσης του πλανήτη.
Η καλλιέργεια του ρυζιού, μια πηγή αμύλου και υδατανθράκων για δισεκατομμύρια ανθρώπους, συνεισφέρει επίσης σε σημαντικό βαθμό στις εκπομπές μεθανίου, ενός αερίου συνυπευθύνου για την κλιματική αλλαγή.
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου