Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Σκόπελος: Κατάφυτη και… κινηματογραφική - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ



Επιμέλεια: Μαριάννα Κουρκούνη
Το πράσινο του πευκοδάσους που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της Σκόπελου αναδεικνύει το σμαραγδί της θάλασσας και κάνει κοντράστ με τα λευκά πηλιορείτικα σπιτάκια της Χώρας δημιουργώντας την αίσθηση μιας πειραγμένης φωτογραφίας. Δεν είναι τυχαίο που η Σκόπελος επελέγη από τους χολιγουντιανούς παραγωγούς για τα γυρίσματα του «Mamma Mia», μιας ταινίας που έμεινε στην ιστορία κυρίως για το σκηνικό της που μοσχοβολάει ελληνικό καλοκαίρι.
Η βόρεια ακτή της Σκόπελου έχει καταληφθεί από τη Χώρα, την αρχαία Πεπάρηθο με τις ολάνθιστες αυλές και τα σοκάκια, η οποία απλώνεται αμφιθεατρικά στο λόφο που σκιάζει το βασικό λιμάνι. Ο κεντρικός οικισμός που περιζώνει το Κάστρο είναι σπαρμένος με νησιώτικα σπιτάκια, εκκλησίες, μικρές πλατείες με μουριές και ταβερνάκια για τσιπουράκι και μεζέ. Η θέα από την κορυφή του Κάστρου προς τον οικισμό, το λιμάνι και το εκκλησάκι της Παναγιάς του Πύργου είναι φανταστική και η ιδανική διαδρομή για να φτάσετε εδώ ξεκινά από την Παναγίτσα του Πύργου στην άκρη του λιμανιού. Γνωρίστε περισσότερα για την ιστορία και την παράδοση του νησιού με μια ολιγόλεπτη στάση στο Λαογραφικό Μουσείο Σκοπέλου, που στεγάζεται σε ένα αναστηλωμένο αρχοντικό του προηγούμενου αιώνα στο κέντρο της Χώρας.
Στις Σποράδες φτάνουμε είτε με ταχύπλοο ή συμβατικό πλοίο από τα λιμάνια του Αγίου Κωνσταντίνου (Στερεά Ελλάδα) και του Βόλου, είτε με συμβατικό πλοίο από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης (τους καλοκαιρινούς μήνες).
Hellenic Seaways: 210 4199000, www.hellenicseaways.gr
ΑΝΕΣ: 24210 31059, 24240 22363, 24240 66000, www.anes.gr
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου