Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Μοντέλο Βουλής των Ελλήνων (ΜΒΕ) - ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ

Μοντέλο Βουλής των Ελλήνων
Σήμερα, Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015, το 3ο Μοντέλο Βουλής των Ελλήνων άνοιξε τις πύλες του, δίνοντας βήμα στη νέα γενιά της χώρας να αναπτύξει τις ιδέες της και να συνδιαλαγεί  γόνιμα μέσω των δημοκρατικών κοινοβουλευτικών διαδικασιών. Η Τελετή Έναρξης έλαβε χώρα στην Παλαιά Βουλή, με προσκεκλημένους και ομιλητές 2 Αντιπροέδρους της Ελληνικής Βουλής, 2 βουλευτές, καθώς και διακεκριμένα μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας.
Κατά τη διάρκεια της Τελετής, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ενωμένης Αριστεράς αποχώρησε από την αίθουσα, όταν ο λόγος δόθηκε στον κ.Φορτσάκη για να απευθύνει χαιρετισμό.
Ο κ.Δημήτρης Μανωλίδης, Πρόεδρος Κ.Ο. της ΕΝ.ΑΡ, δήλωσε «Αποχωρήσαμε από την αίθουσα ξεκάθαρα για το λόγο της ομιλίας του κ. Φορτσάκη, πρώην Πρύτανη του ΕΚΠΑ και υποστηρικτή των πολιτικών εξαθλίωσης που ακολούθησε το κόμμα με το οποίο κατήλθε», ενώ η κ. Κοραλία Κοντού, Δημοσιογραφική Υπεύθυνη της  ΕΝ.ΑΡ. υποστήριξε ότι ο κ.Φορτσάκης, με τις δηλώσεις του ότι οι φοιτητές χρειάζονται ένα χέρι ξύλο, τάσσεται κατά των δημοκρατικών αρχών και της ίδιας της πεμπτουσίας του κοινοβουλευτισμού.
Από την αίθουσα αποχώρησε κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του κ.Φορτσάκη και ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κ.Λυριστής Μηνάς, ο οποίος  υπογράμμισε ότι σέβεται τη διαφορετικότητα στην πολιτική αντίληψη και τις διαφορές στο φάσμα της πολιτικής σκέψης αλλά δεν είναι έντιμο από έναν πρώην Πρύτανη να μιλά με τρόπο ασεβή για τους φοιτητές ιδιαίτερα σε αυτούς που έχουν το σθένος να εναντιωθούν στα κυβερνητικά προγράμματα.
Από την πλευρά της Κυβέρνησης, ο κ.Γεώργιος Ευγενίδης, Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη δήλωσε πως «Δεν κάναμε καλή αρχή. Η συμπεριφορά μερίδας του Κοινοβουλίου  είναι απαράδεκτη και αντίκειται στις αρχές του κοινοβουλευτισμού  και  της ευπρέπειας. Οι  ενορχηστρωτές αυτού του καλοστημένου σόου είχαν ένα μόνο στόχο να δημιουργήσουν θόρυβο αντί να παράγουν πολιτική αναλώνονται σε εντυπωσιοθηρία.»
Αντιδράσεις λοιπών κομμάτων
– κ. Κωνσταντής, Εκπρόσωπος Τύπου Σοσιαλιστικής Δύναμης
«Προφανώς δεν θα κρίνουμε την στάση των υπολοίπων κοινοβουλευτικών ομάδων. Ζούμε σε ένα δημοκρατικό καθεστώς, όπου ο καθένας δύναται να πράξει και να αποφασίσει εντός του συνταγματικού πλαισίου χωρίς να παραβιάζει και προσβάλλει τις ελευθερίες των άλλων.»
– κ.Κουρέας, Εκπρόσωπος Τύπου Φιλελεύθερης Κίνησης
«Η πεμπτουσία και η μεγαλύτερη αξία στη δημοκρατία και στο διάλογο είναι να είσαι καλός ακροατής ώστε να ακούσεις και τα επιχειρήματα και της αντίπερα όχθης. Μόνο με ανοιχτά μάτια και χωρίς παρωπίδες μπορείς να οδηγηθείς σε συγκροτημένα πολιτικά συμπεράσματα.»
Δειλά χαρακτήρισε τα άτομα της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΕΝ.ΑΡ ο κ.Κωνσταντίνος Αθανασιάδης, Βουλευτής της Φιλελεύθερης Κίνησης.
-κ.Βερδελής, Εκπρόσωπος Τύπου του Εθνικού Κινήματος
«Προκλητική και αντιδημοκρατική η στάση της ΕΝ.ΑΡ. . Αρνήθηκαν να ακούσουν της αντίθετη άποψη. Με αυτό το πνεύμα διαλόγου έρχονται στο συνέδριο; Αρνούνται την ελευθερία του λόγου  στα πανεπιστήμια. Υπήρξαν σφόδρα αντιδημοκρατικοί.»
-Απάντηση, κ. Βικάτος, Τομεάρχης ΕΝ.ΑΡ.
«Δεν υπήρξε διάλογος. Ήταν τοποθέτηση προσκεκλημένων και δε μας παραχωρήθηκε το δικαίωμα να κάνουμε τοποθέτηση μέσω κάποιου εκπροσώπου μας.
Η αποχώρηση ήταν μια πολιτική απόφαση και οφείλουν να τη σεβαστούν.
Η ομιλία Φορτσάκη ήταν προσβολή του φοιτητικού κινήματος στο οποίο είμαστε μέλη.
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου