Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

ΑΦΟΙ Κ ΒΡΕΚΟΥ ΟΕ - Βιομηχανία Επεξεργασίας Κρέατος - Αλλαντικών - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ



Στην πανέμορφη, καταπράσινη και χιονισμένη Ευρυτανία, εδώ και εκατοντάδες χρόνια παρασκευάζονταν αλλαντικά με παραδοσιακό τρόπο. Στους πρόποδες των βουνών του Καρπενησίου δέσποζαν πετρόχτιστα αρχοντικά γεμάτα παραδόσεις.
Κάθε σπίτι είχε ένα με δύο χοιρινά, τα οποία τα μεγάλωνε για να καλύψει τις ανάγκες όλης της χρονιάς.
Κάποια μέρη από τα χοιρινά, τα τεμάχιζαν σε μικρά κομμάτια, προσέθεταν φρέσκο πράσο από τα χωράφια τους, μυρωδικά του τόπου μας και φρεσκοκομμένη ρίγανη του βουνού. Το στάγνωναν στα πετρόχτιστα τζάκια των σπιτιών τους, γεμίζοντας τα σοκάκια με ευχάριστες μυρωδιές.
Με τον τρόπο αυτό έφτιαχνχν το περίφημο παραδοσιακό λουκάνικο Καρπενησίου.
Για να παρασκευάσουν το παραδοσιακό παστό έπαιρναν ψαχνά μέρη του χοιρινού, τα έβαζαν σε ξύλινες καρδάρες με χοντρό αλάτι, έτσι ώστε να αλατιστούν για μια με δύο μέρες. Στη συνέχεια τα έψηναν, ταυτόχρονα τα κάπνιζαν στο τζάκι και τα πάστωνων σε χοιρινό λίπος ώστε να έχουν κρέας για τους επόμενους μήνες του χρόνου.
Η εταιρεία μας, Αφοί Κων. Βρεκού, από το 1997 πάντρεψε αυτή την παράδοση με τις σύγχρονες μεθόδους και παρασκεύασε τα ονομαστά αλλαντικά ΒΡΕΚΟΣ που αγαπήθηκαν από όλους για την ποιότητά τους. Στη συνέχεια, κατασκευάζοντας την καινούρια μονάδα, στους πρόποδες του Βελουχίου, εφαρμόζοντας τους πιο αυστηρούς ελέγχους πιστοποίησης της EE ISO 22000, A 540, IMP 364, έχουμε μπει στο τραπέζι σας προσφέροντας προϊόντα ασύγκριτης ποιότητας όπως τότε.
Τηλ: 22370 25115, 24118
Fax: 22370 25115, 80881
3ο χλμ Καρπενησίου-Λαμίας
36100, ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΟ  http://vrekos.gr/
dy/>

1 σχόλιο: