Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Γαιδουρινό γάλα - Ιδιότητες γάλακτος και γιατί είναι πίο υγιεινό

Οι αρχαιοι Ελληνες το θεωρουσαν μια αριστη θεραπεια για διαφορες ασθενειες, οι Ρωμαιοι το εξυμνουσαν ως ενα ποτο πολυτελειας. Ο Ιπποκρατης το συνιστουσε για ολα τα ειδη των ασθενειων και των παθησεων. Το γαιδουρινο γαλα ηταν ιδιαιτερα πολυτιμο για τους αρχαιους. Ειναι πολυ θρεπτικο, δεν χρειαζεται παστεριωση και θεωρειται οτι ειναι το πιο κοντινο γαλα στο μητρικο γαλα του ανθρωπου. Περιεχει περισσοτερη λακτοζη και λιγοτερα λιπαρα απο το αγελαδινο γαλα και χαρακτηριζεται απο μια γλυκεια ελαφρια γευση. Επισης ειναι πολυ πιο ευπεπτο απο ολα τα ειδη γαλακτος. Μια πλουσια ποικιλια βιταμινων το καθιστουν ελκυστικο τοσο για την καταναλωση οσο και για την περιποιηση της επιδερμιδας. Δειτε παρακατω μερικες απο τις χρησεις του γαλακτος γαιδουριων:

Διατροφικές

Διατροφικες χρησεις του γαλακτος γαιδουριων περιλαμβανουν:
Υποκατασταση του ανθρωπινου μητρικου γαλακτος
η χρηση του ως το 1900 ηταν μερος της καθημερινοτητας σε νεογνα).
Μια εναλλακτικη λυση για το αγελαδινο γαλα σε παιδια με αλλεργιες.
Προσφατες μελετες εχουν δειξει οτι το γαλα γαιδουριου θα μπορουσε να χρησιμευσει ως εναλλακτικη λυση για το αγελαδινο γαλα για τα παιδια με αλλεργικες αντιδρασεις στις πρωτεινες του αγελαδινου γαλακτος. Η μελετη κατεληξε στο συμπερασμα οτι τα παιδια με αλλεργιες, υστερα απο μια μακροχρονη χρηση γαλακτος γαιδαρου δεν ξαναπαρουσιασαν καποια αλλεργια και ειχαν φυσιολογικο ποσοστο αυξησης για τις ηλικιες τους.
Για περισσοτερες λεπτομερειες σχετικα με την ερευνα αυτη εισελθετε στην σελιδα http://www.ijponline.net/content/35/1/19
Για τα παιδια,γενικοτερα,για να κατοχυρωσουν την αναπτυξη τους
Οι ηλικιωμενοι με οστεοπορωση
Αναρρωσαντες
Ως μια υγιη φυσικη εναλλακτικη λυση στη διατροφη σας


Φαρμακευτικές

Το γαιδουρογαλα ηταν ευρεως γνωστο για τις θεραπευτικες του ιδιοτητες και το χρησιμοποιουσαν στην ιατρικη κατα την αρχαιοτητα, καθως και οι γιατροι το συνιστουσαν για τη θεραπεια ολων των ασθενειων και παθησεων. Ενδεικτικα: Δηλητηρια εξουδετερωθηκαν με γαλα γαιδουρας απο δαγκωματα φιδιων. Ενισχυση δοντιων και ιαση τους.Πονος αρθρωσεων,δυσκοιλιοτητα,ασθμα,ελκος στομαχου,συμπτωματα χαλαρωσης εμμηνοριας, πονολαιμος και ισως το σημαντικοτερο την θεραπεια της φυματιωσης (ΤΒ) και πιο γενικα βηχας καθε ειδους.

Η πιο ηλικιωμενη γυναικα του κοσμου, η Maria Esther de Capovilla απο τον ησημερινο, που πεθανε το 2006 σε ηλικια 116 ετων, οταν ερωτηθηκε για το μυστικο της μακροζωιας της ειπε: (και επιβεβαιωθηκε και απο την οικογενεια της) οτι οφειλοταν σε μια ημερησια δοση γαλακτος γαιδουρας!

Στην Ινδια ακομη και σημερα το γαλα γαιδουρας δινεται σε νεογεννητα μωρα για την ενισχυση του ανοσοποιητικου τους συστηματος καθως και για να "εχουν μια καλη,ισχυρη φωνη" και ας μην ξεχναμε οτι το γαλα γαιδουρας χρησιμοποιηθηκε προσφατα, τη δεκαετια του 1970 στην Ελλαδα ως μια πολυ αποτελεσματικη θεραπεια για τον κοκιτη!


Καλλυντικά - Περιποίηση Προσώπου

Η ιστορια μας λεει οτι η Bασιλισσα Kλεοπατρα, η συζηγος του Ρωμαιου αυτοκρατορα Νερωνα καθως και η αδελφη του Ναπολεωντα, ολοι επικαλουνται γαλα γαιδαρου για καλλυντικα τους. Υπαρχουν προιοντα περιποιησης δερματος στην αγορα που χρησιμοποιουν ως βαση το γαιδουρινο γαλα, συμπεριλαμβανομενων σαπουνια, κρεμες προσωπου, κρεμες μπανιου κ.λ.π.. Η πλουσια συνθεση του γαλακτος με τα υψηλα επιπεδα των φωσφολιπιδιων πρωτεινης και ceramides το καθιστουν εξαιρετικο για την αντιγυρανση, την θεραπεια των ρυτιδων καθως και για την αναδιαρθρωση και αναγεννηση του προσωπου με εξαιρετικα αποτελεσματα. Εχει τρομερα οφελη στη θεραπεια για το ξηρο δερμα, τα εκζεματα την ακμη αλλα και την ψωριαση. Ειναι ιδιαιτερα απορροφητικο και φιλικο για ευαισθητα δερματα.

Σε περιπτωση που εχετε καποιες αποριες σχετικα με το προιον μας, την παραγωγη μας, η την χρηση του παρακαλω επικοινωνηστε μαζι μας.



ΠΗΓΗ   http://www.latte.gr/donkey-milk-uses-gr.html


ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ   http://www.ethnos.gr/entheta.asp?catid=23353&subid=2&pubid=63747551
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου