Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Κρουαζιέρα: ταξίδι-εμπειρία!!!!

Κρουαζιέρα: ταξίδι-εμπειρίαΦέτος το καλοκαίρι κάντε μια κρουαζιέρα με το Celebrity Constellation ή το Vision of the Seas στη Βόρεια Ευρώπη ή στα νορβηγικά φιόρδ γνωρίζοντας μοναδικές εμπειρίες. 

Αν πάλι προτιμάτε κάτι κοντινότερο, το Mariner of the Seas θα σας ταξιδέψει στα καλύτερα σημεία της Δυτικής Μεσογείου. Με αναχωρήσεις όλο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, το Mariner of the Seas, της Royal Caribbean Cruises, επισκέπτεται τη Ρώμη, τη Γένοβα, τις Κάννες και το Μόντε Κάρλο, τη Κορσική, τη Βαρκελώνη, και το Πάλμα ντε Μαγιόρκα. 

Στην κρουαζιέρα αυτή που διαρκεί 7 νύχτες θα γνωρίσετε τρεις χώρες και τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της καθεμίας. 

Στη Ρώμη, θαυμάστε τη μεγαλοπρέπεια του Κολοσσαίο και της Αρχαίας Αγοράς, επισκεφθείτε το μουσείο του Βατικανού, δείτε το αριστούργημα της αναγεννησιακής τέχνης του Μικελάντζελο και την περίτεχνη οροφή της Καπέλα Σιστίνα. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να χαζέψετε τις βιτρίνες των οίκων μόδας στη Βία Κοντότι και ρίξτε ένα νόμισμα στη Φοντάνα ντι Τρέβι για να σιγουρευτείτε ότι θα επιστρέψετε στην Αιώνια Πόλη. 

Η Γένοβα είναι ιδανική για βόλτες στα λιθόστρωτα δρομάκια και για φωτογραφίες, ενώ στις Κάννες απολαύστε μια βόλτα στην παραλιακή και στις βιτρίνες με όλα τα επώνυμα προϊόντα. 

Στη Κορσική φωτογραφηθείτε στην ιδιαίτερα κομψή πλατεία Φος κοντά στο άγαλμα του Ναπολέοντα. 

Πασίγνωστη για το ιδιαίτερο χαρακτήρα και το πολιτισμικό ενδιαφέρον της, η Βαρκελώνη είναι μία από τις πιο ζωντανές πόλεις της Ευρώπης. Περπατήστε αμέριμνα κατά μήκος της Ράμπλας, εξερευνήστε τους λιθόστρωτους δρόμους του γοτθικού τμήματος ή επισκεφτείτε το ημιτελές αριστούργημα του Γκαουντί, τη Σαγκράδα Φαμίλια. 

Η Πάλμα είναι η πατρίδα του περίφημου μαργαριταριού Mallorca, το οποίο μπορείτε να θαυμάσετε σε πολλά εκλεκτά καταστήματα. Κρουαζιέρα: ταξίδι-εμπειρία

Σημαντικό είναι ότι σε ένα μόνο ταξίδι, στο κόστος του οποίου συμπεριλαμβάνεται η αεροπορική μεταφορά, η διατροφή και η διαμονή, έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε τρεις κοσμοπολίτικες χώρες.

Βόρεια Ευρώπη

Το Vision of the Seas, της Royal Caribbean Cruises, ταξιδεύει στην Βόρεια Ευρώπη επισκεπτόμενο τη Στοκχόλμη, το Ελσίνκι, την Αγία Πετρούπολη, τη Ρίγα, το Γκντάνσκ, και το Βίσμπι. 

Η Στοκχόλμη είναι κτισμένη επάνω σε 14 νησιά, τα οποία συνδέονται με 50 γραφικές γέφυρες. Το Ελσίνκι, η πρωτεύουσα της Φινλανδίας, είναι ένα αρχιτεκτονικό στολίδι συνδυάζοντας το νεοκλασικό στυλ, το μπαρόκ και το μοντέρνο σχέδιο. 

Στην Αγία Πετρούπολη, όπου διανυκτερεύει το πλοίο, βυθιστείτε στους ανεκτίμητους θησαυρούς του Χειμερινού Παλατιού, όπου βρίσκεται το μουσείο Ερμιτάζ που φιλοξενεί περισσότερα από 3 εκατομμύρια έργα τέχνης, ή κάντε μια περιήγηση στο θερινό παλάτι της Αικατερίνης. 

Το ιστορικό κέντρο της Ρίγα ξεχωρίζει για την αρχιτεκτονική του σε στυλ αρ νουβό και έχει ενταχθεί στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ, ενώ και το Γκντάνσκ της Πολωνίας διαθέτει θαυμάσιας αρχιτεκτονικής κτίσματα. 

Στο νησάκι Βίσμπι βρίσκεται μια μοναδική μεσαιωνική πόλη, ενώ το 1995 χαρακτηρίστηκε από την Unesco Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Στα νορβηγικά φιόρδ
Το Celebrity Constellation, της Celebrity Cruises, με μια 12ήμερη κρουαζιέρα, επισκέπτεται τα φιορδ της Νορβηγίας ξεκινώντας και καταλήγοντας στο Αμστερνταμ και περνώντας από τα λιμάνια Στάβανγκερ, Ολντεν, Μόλντε, Γκέιραντζερ, Αλέσουν, Φλαμ, Μπέργκεν, και Ολσο. 

Ο καλύτερος τρόπος να δείτε το Αμστερνταμ είναι να περιηγηθείτε με βάρκα στα αμέτρητα κανάλια, ενώ στην ήρεμη πόλη Ολντεν που βρίσκεται κοντά στον παγετώνα Τζόστενταλ – ένας από τους μεγαλύτερους της Ευρώπης – κάντε έναν περίπατο στις κατάφυτες κοιλάδες και αν έχετε όρεξη για περιπέτεια εξερευνήστε τις γύρω σπηλιές. 

Ο επόμενος σταθμός, το Γκεϊράντζερ, θα σας κόψει την ανάσα. Υπέροχο τοπίο, με πιο μαγευτικό από όλα τον καταρράκτη Σέβεν Σίστερς. 

Στο Μπέργκεν θα δείτε το μεσαιωνικό πύργο Χάακεν Χολ και την Μπρίγκεν Γουάρφ όπου στα πολυάριθμα εργαστήρια τέχνης μπορείτε να κάνετε αγορές σε τιμές ευκαιρίας. 

Τέλος, θα ανακαλύψετε ότι το Οσλο, η πρωτεύουσα των Βίκινγκς, είναι γεμάτη μυστήριο και ομορφιά. Δείτε τα αγάλματα δράκων στο Μουσείο Γλυπτικής Βίγκελαντ, τα πολύ ενδιαφέροντα έργα του καλλιτέχνη Έντβαρντ Μουνχ και το καταπληκτικό Ολσοφιόρδεν. 

Τα κρουαζιερόπλοια
Το κρουαζιερόπλοιο Mariner of the Seas ανήκει στην εταιρεία Royal Caribbean Cruises και στην κατηγορία Voyager. Διαθέτει από τοίχο αναρρίχησης και παγοδρόμιο μέχρι τη Royal Promenade – τη ζωντανή «λεωφόρο» γεμάτη καταστήματα, καφετέριες και εστιατόρια. 

Το κρουαζιερόπλοιο Vision of the Seas ανήκει στην εταιρεία Royal Caribbean Cruises και στην κατηγορία Vision, που διαθέτει ηλιόλουστα αίθρια, θεματικά εστιατόρια και σαλόνια, καζίνο, πισίνες, σολάριουμ αλλά και μινιατούρα γήπεδο γκολφ σε μερικά πλοία – αυτή η μικρότερη και πιο οικεία κατηγορία κρουαζιερόπλοιων διαθέτει κάτι συναρπαστικό για όλους.

Το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Constellation, της Celebrity Cruises, ανήκει στην κατηγορία Millennium. Διαθέτει AquaSpa και υπερσύγχρονα γυμναστήρια με παράθυρα που προσφέρουν πανοραμική θέα, κεντρικό αίθριο με έντεκα καταστρώματα και γυάλινα ασανσέρ, ενταγμένα σε έναν εκπληκτικό σχεδιασμό.
πηγη   http://www.tovima.gr
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου