Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

1.300 θέσεις εργασίας στο Δήμο Βόλου.

Με 4, 5 εκατομμύρια ευρώ θα χρηματοδοτηθεί ο Νομός Μαγνησίας στo πλαίσιο του προγράμματος «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας», του Άξονα προτεραιότητας 7 «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην απασχόληση» του Ε.Π «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού», που προκηρύχθηκε από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για την αξιοποίηση ανθρώπινου δυναμικού σε κοινωφελή προγράμματα.
Οι θέσεις εργασίας που θα επιδοτηθούν στο Νομό μπορούν να αγγίξουν τις 1.300 περίπου και τις διαδικασίες δρομολόγησε ήδη ο Δήμος Βόλου προκειμένου να συμμετάσχει όσον αφορά την περιοχή του, και να είναι συνεπής στα στενά χρονικά όρια που η προκήρυξη προβλέπει. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των τελικών προτάσεων από τους δικαιούχους φορείς είναι στις 11/7/2011.
Ο Δήμος Βόλου καθώς και τα Νομικά του Πρόσωπα θα συμμετέχουν ως συμπράττοντες φορείς στο πρόγραμμα, υπογράφοντας μνημόνιο συνεργασίας με δικαιούχους φορείς. Μετά την έγκριση του προγράμματος, και στο ύψος που αυτό θα εγκριθεί, υπηρεσίες του Δήμου και τα Νομικά του Πρόσωπα θα μπορούν να απασχολούν επί πεντάμηνο, ανέργους με μηνιαίες αποδοχές 625€ συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών τους εισφορών, σε προγραμματισμένα έργα, εφόσον δεν καλύπτονται εξ αυτών πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Στο πλαίσιο της έγκαιρης προετοιμασίας του ο Δήμος Βόλου με συντονιστή φορέα τον ΔΕΟΒ και σε συνεργασία με διευθυντές και εκπροσώπους των υπηρεσιών του κατέγραψε και συγκέντρωσε τις ανάγκες της κάθε υπηρεσίας σε επίπεδο αριθμού ατόμων και αναγκαίων ειδικοτήτων μαζί με άλλα απαραίτητα στοιχεία (κοινωφελείς δράσεις και περιγραφή τους, σκοπιμότητα και αναμενόμενα αποτελέσματα, χωροθέτηση κ.τ.λ.) προκειμένου να προετοιμαστεί μια ολοκληρωμένη πρόταση.
Από τους εν δυνάμει δικαιούχους φορείς, εκδήλωσε ενδιαφέρον να καταστεί δικαιούχος φορέας του προγράμματος με συμπράττοντα τον Δήμο Βόλου, το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, το οποίο διαθέτει τις απαραίτητες προϋποθέσεις (διαχειριστική επάρκεια τύπου Γ΄) καθώς και σημαντική εμπειρία στα αντίστοιχα προγράμματα άλλων περιφερειών. Εντός των επόμενων ημερών θα υπογραφούν τα μνημόνια συνεργασίας και θα κατατεθεί η πρόταση, η έγκριση της οποίας αναμένεται το Φθινόπωρο, με εφαρμογή μέσα στο 2012.

dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου