Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Φεστιβάλ στη Μόσχα: Ελληνες Ικαροι στην Κόκκινη πλατεία (ΒΙΝΤΕΟ)

Gr_pyrgos_top
Είναι πλέον παράδοση, κάθε χρόνο το Σεπτέμβριο στην Κόκκινη πλατεία της Μόσχας να γίνεται το Διεθνές Φεστιβάλ "Σπάσσκαγια Μπάσνια" (“Πύργος του Σωτήρος”). Από όλο τον κόσμο συρρέουν χορευτικά και στρατιωτικά μουσικά συγκροτήματα για να ενώσουν τους ανθρώπους με τη δύναμη της μουσικής, να δημιουργήσουν γιορταστική ατμόσφαιρα, να μιλήσουν για τη χώρα τους στους Ρώσους και τους πολυάριθμους τουρίστες της Μόσχας που με ευχαρίστηση παρακολουθούν τις μαγικές παραστάσεις μπροστά από τα τείχη του Κρεμλίνου.
Φέτος, η γιορτή που ολοκληρώθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου, ήταν πιο φαντασμαγορική γιατί  έγινε προς τιμή των 70χρονων της μεγάλης αντιφασιστικής νίκης. Για τη Ρωσία η Ημέρα της Νίκης είναι μια από τις σημαντικότερες γιορτές.
Την Ελλάδα, για πολλοστή φορά εκπροσώπησε η μπάντα της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και η διμοιρία επιδείξεων της Σχολης Τεχνικων Υπαξιωματικων της ΠΑ.
Η RBTH είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Βαλέρι Σμιρνόφ, πρόεδρο της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης ανάπτυξης των ελληνορωσικών σχέσεων, HellaRos Kultura, που είχε την πρωτοβουλία την οργάνωσης της συμμετοχής της ελληνικής αντιπροσωπείας.
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου