Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Ταινία για τον Νίκο Καζαντζάκη ετοιμάζει ο Γιάννης Σμαραγδής



Στην «Αναφορά στον Γκρέκο», το αυτοβιογραφικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη, στηρίζεται η νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή.

Μετά τον «Ελ Γκρέκο» και το «Ο Θεός Αγαπάει Το Χαβιάρι», ο σκηνοθέτης επιστρέφει κινηματογραφικά με μια διεθνή συμπαραγωγή που έχει προσωρινό τίτλο «Αναφορά στον Ζορμπά». 

Ο Γ. Σμαραγδής αναφερόμενος στην ταινία δήλωσε «τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες, η Ελλάδα, η Γαλλία, η Γερμανία και η Αυστρία, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να δημιουργήσουμε μια ταινία για τον Κρητικό Έλληνα, τον Ευρωπαίο και τον οικουμενικό συγγραφέα Νίκο Καζαντζάκη».

Τα γυρίσματα έχουν προγραμματισθεί να ξεκινήσουν τον Απρίλιο του 2016. «Θα γίνουν γυρίσματα στην Κρήτη, την Αθήνα, την Αίγινα, στις θάλασσες του Αιγαίου, στο Παρίσι και την Αντίμπ, στη Βιέννη και το Βερολίνο, καθώς και στην Κίνα μια χώρα που επίσης θα συμμετάσχει στην παραγωγή», ανακοίνωσε ο σκηνοθέτης. 

Τον Νίκο Καζαντζάκη σε νεαρή ηλικία θα ενσαρκώσει ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος. Προς το παρόν δεν έγινε γνωστό το όνομα του ηθοποιού που θα υποδυθεί τον συγγραφέα στα πιο ώριμα χρόνια της ζωής του. 


Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ:  http://www.sdna.gr/gr/politiko-deltio/politismos/arthro/47049/tainia-gia-ton-niko-kazadzaki-etoimazei-o-giannis-smaragdis/
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου