Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

«Athens Food Festival», 8-10 Μαίου, Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας

Athens Food Festival 2015

Όσοι βρεθούν από την Παρασκευή έως και την Κυριακή στις εγκαταστάσεις του Σ.Ε.Φ. θα ζήσουν μια από τις πιο νόστιμες εμπειρίες της χρονιάς. Πάνω από 200 μικροί παραγωγοί απ’ όλες τις γωνιές της Ελλάδας και 500 διαφορετικά είδη τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, αλλά και συνταγές και μυστικά μαγειρικής απ’ όλη τη χώρα, γαστρονομικές παρουσιάσεις από Έλληνες σεφ και γευσιγνώστες, δημιουργική απασχόληση για μικρούς και μεγάλους, αλλά και πολύ φαγητό συνθέτουν ένα πραγματικά απολαυστικό σκηνικό.
ellinika-proionta_188321120
Στην έκθεση βρίσκουμε, δοκιμάζουμε και φυσικά αγοράζουμε, σε τιμές παραγωγού εκλεκτά ελληνικά προϊόντα, ενώ παράλληλα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε και τον τρόπο παραγωγής κάποιων εξ αυτών (όπως ελαιόλαδο, τυρί, κρασί, μέλι) μέσα από εργαστήρια και δράσεις που αναπαριστούν την παραγωγή στην ύπαιθρο. Μάλιστα, ξεχωριστή θέση έχει το Παραδοσιακό Ελαιοτριβείο -το μεγαλύτερο που έχει στηθεί σε έκθεση- και το οποίο παράγει παρθένο ελαιόλαδο από όλες τις ελληνικές ποικιλίες ελαιολάδου.
Από ένα τόσο νόστιμο φεστιβάλ δεν γίνεται να λείπουν οι γαστρονομικές επιδείξεις, που περιλαμβάνουν παρουσιάσεις γαστρονομικών γεύσεων και προορισμών με τη συμμετοχή τοπικών φορέων και οργανώσεων απ’ όλη την Ελλάδα, προγράμματα γευσιγνωσίας και μαθήματα μαγειρικής από γνωστούς σεφ και παραδοσιακές μαγείρισσες. Τέλος, στις παράλληλες εκδηλώσεις του Athens Food Festival περιλαμβάνεται και Συνέδριο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, με δύο πολύ ενδιαφέρουσες ημερίδες: το Σάββατο η “Ημερίδα για το Ελαιόλαδο και την Ελιά”, ενώ την Κυριακή η “Ημερίδα για την Πρωτογενή Παραγωγή”.
info
Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, Νέο Φάληρο. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα τις έκθεσης και του συνεδρίου εδώ edpa.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ  http://edpa.gr/
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου