Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Το αλάτι της γής - Από ξένο τόπο - ΕΥΑ ΞΕΝΟΥ







Από ξένο τόπο
Παραδοσιακό
Τραγούδι: Χάικ Γιαζιτζιάν - Εύα Ξένου - Τάσος Πούλιος 

«Ανατολής και Μεσογείου…γωνία!» 
Μουσική συνάντηση με τον Χάικ Γιαζιτζιάν και την παρέα του

Το «Αλάτι της Γης» την Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014 (ώρα 13:00-15:00) συναντά τον Χάικ Γιαζιτζιάν, εξαιρετικό δεξιοτέχνη στο ούτι.
Αρμένιος στην καταγωγή, γεννημένος στη Συρία, ζει στην Ελλάδα εδώ και 35 χρόνια. Αυτοδίδακτος στο ούτι, με δικό του προσωπικό ήχο και βαθειά αισθαντικότητα στη φωνή και το τραγούδι του, ο Χάικ Γιαζιτζιάν αποτελεί μιαν από τις σημαντικότερες παρουσίες στο χώρο της «έθνικ» μουσικής όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και στα πολλά φεστιβάλ σ’ όλο τον κόσμο όπου συμμετέχει.
Μαζί του ταξιδεύουμε στη μουσική μας «γειτονιά», στις συγγενικές μουσικές παραδόσεις της Ανατολής και της Μεσογείου! Ένα ταξίδι –όπως λέει κι ό ίδιος- χωρίς βίζες και διαβατήρια, πέρα από σύνορα, στεγανά και προκαταλήψεις, μέσα από μια κοινή μουσική κληρονομιά, με τραγούδια και σκοπούς από την Ελλάδα, την Αρμενία, την Τουρκία, τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική.
Ένα ξεχωριστό Αλάτι της Γης, «Ανατολής και Μεσογείου …γωνία!», με τον Χάικ Γιαζιτζιάν και τους φίλους του, μιαν ομάδα από εξαιρετικούς δεξιοτέχνες μουσικούς συνοδοιπόρους μαζί του εδώ και χρόνια.

Συμμετέχουν οι: Χάικ Γιαζιτζιάν: ούτι-τραγούδι, Εύα Ξένου: τραγούδι, Μάρθα Μαυροειδή: τραγούδι-λάφτα, Χάρης Λαμπράκης: νέι, Γιώργος Κοντογιάννης: κρητική λύρα, Τάσος Πούλιος: κανονάκι, Γιάννης Κιριμκιρίδης: πλήκτρα, Βαγγέλης Καρίπης: κρουστά, Νίκος Σιδηροκαστρίτης: τύμπανα, Γιάννης Αναστασάκης: ηλ. κιθάρα, Πέτρος Βαρθακούρης: κοντραμπάσο και ο Tigran Sarkisian στα πνευστά.
Χορεύουν μέλη του Αρμενικού Εκπαιδευτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου «Χαμασκαϊν»

Έρευνα - παρουσίαση: Λάμπρος Λιάβας
Σκηνοθεσία: Νικόλας Δημητρόπουλος
Εκτελεστής παραγωγός: Μανώλης Φιλαΐτης
Παραγωγή: FOSS



dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου